Bladhoudende Sierheesters

ILEX AQUIFOLIUM
'PYRAMIDALIS’
Hulst

Een matig groeiende, bladhoudende struik met groene bladeren die niet erg zijn gestekeld. In de herfst zijn er een overvloed aan rode bessen aanwezig. Deze soort is zelfbestuivend. Door kruisbestuiving gaan er echter wel meer en mooiere bessen verschijnen. Mooie soort voor het maken van robuuste, grote hagen (2 tot 3 planten per strekkende meter).

ILEX AQUIFOLIUM
Hulst

Een matig groeiende struik met blinkende, groene bladeren. De bladrand is erg stekelig. Rode bessen vanaf september. Voor de bestuiving (bessen) is het nodig meerdere planten bij elkaar te zetten. Deze soort kan goed droogte en schaduw verdragen. Voor het maken van een haag: 3-4 pl/m. Eveneens goed langs bosranden en schaduwrijke plaatsen.

ILEX AQUIFOLIUM
‘ALASKA’
Hulst

Een matig groeiende struik met zeer erg stekelige bladeren. De bladrand is erg stekelig. Rode bessen vanaf september. Voor de bestuiving (bessen) is het nodig meerdere planten bij elkaar te zetten. Deze soort kan goed droogte en schaduw verdragen. Voor het maken van een haag: 3-4 pl/m. Eveneens goed langs bosranden en schaduwrijke plaatsen. 

 
 

 

ILEX AQUIFOLIUM
‘ARGENTEA MARGINATA’
Hulst

Een matig groeiende struik met mooie, groene, wit gerande, stekelige bladeren en veel rode bessen vanaf september. Om bessen te bekomen moet er een ‘mannelijke’ Ilex-variëteit worden bijgeplant (bv. Ilex m. ‘Blue Prince’ of Ilex aq. ‘Ferox Argentea’ of ...).

ILEX AQUIFOLIUM
‘AUREA MARGINATA’
Hulst

Een matig groeiende struik met mooie, groene bladeren die prachtig goudgeel zijn gerand. Om bessen te bekomen moet er een ‘mannelijke’ Ilex-variëteit worden bijgeplant (bv. Ilex m. ‘Blue Prince’ of Ilex aq. ‘Ferox Argentea’ of ...). De bessen zijn rood van kleur.

ILEX AQUIFOLIUM
‘GOLDEN VAN TOL’
Hulst

Een matig groeiende struik met paarsgroene, jonge scheuten. De bladeren zijn ovaal, stekelig, geplooid, donkergroen en hebben onregelmatige gele randen. Deze soort is zelfbestuivend. Er verschijnen dus bessen zonder dat een andere mannelijke soort moet worden aangeplant. Door kruisbestuiving gaan er echter wel meer bessen verschijnen.

ILEX AQUIFOLIUM
‘J.C. VAN TOL’
Hulst

Een matig groeiende, bladhoudende heester met glanzend groene bladeren en weinig stekels. Vanaf september verschijnen de grote, oranje-rode bessen. Deze soort is zelfbestuivend. Er verschijnen dus bessen zonder dat een andere mannelijke soort moet worden aangeplant. Door kruisbestuiving gaan er echter wel meer en mooiere bessen verschijnen.

ILEX CRENATA
‘FASTIGIATA’

Een prachtige, zeer strak opgaande, traag groeiende Chinese hulst met kleine, donkergroene bladeren.

ILEX CRENATA
‘GOLDEN GEM’
Geelbladige Chinese hulst

Een traag groeiende struik met goudgele, kleine blaadjes. Voor het vormen van een kleinere haag worden er best 3-5 planten per meter geplaatst.

ILEX CRENATA
‘GREEN HEDGE’

Deze soort gelijkt op Ilex crenata doch de bladeren zijn een stuk frisser groen van kleur. ‘Green Hedge’ is uitermate geschikt voor het vormen van een haag door de goede scheerbaarheid en de wat snellere groei.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...