Bladverliezende Sierheesters

HYDRANGEA SERRATA
‘BLUE BIRD’
Hortensia

Een zeer winterharde, compact groeiende variëteit met prachtige, platte schermen met opvallende blauwe randbloemen.

HYDRANGEA SERRATA
‘BLUE DECKLE’

Een goed winterharde compacte, dichte cultivar met mooie platte schermen met opvallende blauwe randbloemen op zure bodem in augustus-september.

HYDRANGEA SERRATA
‘PREZIOSA’
Hortensia

Een brede, opgaande groeiwijze en zeer mooie, zalmrode bloemen in een platbolvormige groeiwijze. Prachtige soort.

HYDRANGEA SERRATA
‘SPREADING BEAUTY’
Hortensia

Een zeer compact groeiende, goede hortensia met spreidende groeiwijze en vlakke bloeiwijze. De randbloemen zijn rozerood van kleur net als de fertiele bloemen. Een selectie uit Arboretum Kalmthout.

HYPERICUM ANDROSEANUM

Een traag groeiende struik met donkergroene bladeren. De goudgele bloemen verschijnen vanaf juni en worden gevolgd door een overvloed aan schitterende,  bruinrode bessen die later zwart worden. Ze worden veelvuldig door de bloemschikkers gebruikt. Een goede winterharde soort die weinig eisen stelt aan grond en standplaats. Iets lager dan de Hypericum Inodorum.

HYPERICUM HIDCOTE

Een matig groeiende, half wintergroene plant met overhangende twijgen en goudgele schotelvormige bloemen vanaf juli. De bladeren zijn donkergroen. Deze soort is winterhard en kan goed worden gesnoeid.

HYPERICUM INODORUM

Een traag groeiende struik met donkergroene bladeren. De goudgele bloemen verschijnen vanaf juni en worden gevolgd door een overvloed aan schitterende,  bruinrode bessen die later zwart worden. Ze worden veelvuldig door de bloemschikkers gebruikt. Een goede winterharde soort die weinig eisen stelt aan grond en standplaats.

INDIGOFERA HETERANTHA
‘GERARDIANA’

Een frêle struik tot 1 meter hoog met  prachtig, fijn geveerd loof en trossen van opvallende violetroze bloemen  (juli tot september) in een periode dat er weinig heesters bloeien. De bloemen worden gevolgd door hangende, dunne, lange peulen die langzaam bruin worden.

ITEA VIRGINICA
Bloemwilg

Een kleine, opgaande struik. De bladeren zijn elliptisch en lichtgroen. In mei-juni verschijnen er trossen van witte welriekende bloemen. Een prachtige, meestal rode, opvallende herfstkleur.

ITEA VIRGINICA
‘HENRY’S GARNET’

Een kleine, opgaande struik. De bladeren zijn elliptisch en lichtgroen. In mei-juni verschijnen er trossen van witte welriekende bloemen. Een prachtige, meestal rode, opvallende herfstkleur. Een zeer bloeirijke variëteit met bladeren die in herfstkleur zeer lang op de plant blijven hangen.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...