Bladverliezende Sierheesters

KERRIA JAPONICA
‘PLENIFLORA’
Ranonkelstruik

Een matig groeiende struik met groene, overhangende twijgen en gele, gevulde bloemen van mei-juni.

KOLKWITZIA AMABILIS
‘PINK CLOUD’

Een matig groeiende  heester met overhangende twijgen en mooie witroze bloemen van mei-juni. Deze heester groeit op alle gronden zowel in de schaduw als in de zon.

LAVATERA
‘ROSEA’

Een matig groeiende struik met gelobde, saliegroene bladeren. Gans de zomer door verschijnen er vele trossen van stokroosachtige, roze bloemen.

LAVATERA ARBOREA
‘BARNSLEY’

Een matig groeiende struik met gelobde, saliegroene bladeren. Gans de zomer door verschijnen er vele trossen van stokroosachtige, donkerroze bloemen.

LAVATERA CACHEMIRIANA
‘ICE COOL’

Een matig groeiende struik met gelobde, saliegroene bladeren. Gans de zomer door verschijnen er vele trossen van stokroosachtige, witte bloemen.

LESPEDEZA THUNBERGII

Een matig groeiende struik met in bogen overhangende twijgen en met purperroze bloemen in een pluimvormige bloeiwijze van juli tot september. Deze soort groeit best op een droge, zonnige standplaats. De struik kan kort gesnoeid worden.

 
 

 

LEYCESTERIA FORMOSA

Een traag groeiende struik met groene twijgen en eironde, lange, groene bladeren. Van juni tot september bloeit deze plant met hangende,  paarsrode schijnaren die worden gevolgd door puperblauwe vruchten. Deze soort groeit best op een droge grond. Op een beschutte plaats planten daar zij wel eens kan bevriezen.

LIGUSTER VULGARE
Gewone liguster

Een matig groeiende, winterharde, half wintergroene liguster met groene, elliptische blaadjes en witte, fel ruikende bloemen in 8 cm lange pluimen van augustus tot september. De bloemen worden gevolgd door zwarte bessen. Deze soort kan in alle vormen gesnoeid worden dit echter ten koste van de bloei daar zij op tweejarig hout bloeit.

LIGUSTRUM QUIHOUI

Een brede, prachtige half wintergroene struik met ijle vertakking. De bladeren zijn smal elliptisch van vorm en hebben een frisgroene kleur. De mooie roomwitte, fel ruikende bloemen verschijnen in 10-20 cm lange pluimen van augustus tot september. Ze worden gevolgd door talrijke purperzwarte vruchten. Kan goed gesnoeid worden.

LIGUSTRUM VULGARIS
‘LODENSE’ ‘LODENSE’
Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...