Bladverliezende Sierheesters

LIGUSTRUM VULGARIS
‘ATROVIRENS’

Zoals Ligustrum vulgare doch met bladeren die lang in de herfst en een stukje van de winter bruin op de struik blijven.

LINDERA OBTUSILOBA

Een matig en hoog groeiende heester met vele, prachtige, stervormige, donkergele bloemen aan de kale takken in het vroege voorjaar. De geurende  bladeren zijn donkergroen van kleur en drielobbig van vorm. Een mooie winterbloeier die weinig eisen stelt aan grond en standplaats.

LONICERA FRAGRANTISSIMA
Winterkamperfoelie

Een gezonde, matig groeiende struik met elliptische, groene bladeren. Deze winterkamperfoelie is weinig gekend hoewel hij van november tot maart bloeit met vele roomwitte, heerlijk ruikende bloempjes. Deze soort gedijt zowel in de zon als in de schaduw en stelt weinig eisen aan de grond. Een schitterende winterbloeier.

LONICERA NIT.
‘SILVER BEAUTY’

Een gezonde, matig groeiende struik met een fris zilverkleurig gerand blaadje. Deze winterkamperfoelie is weinig gekend hoewel hij van november tot maart bloeit met vele roomwitte, heerlijk ruikende bloempjes. Deze soort gedijt zowel in de zon als in de schaduw en stelt weinig eisen aan de grond. Een schitterende winterbloeier.

LONICERA TATARICA
‘ROSEA’
Tartaarse kamperfoelie

Een hoge opgaande heester met eironde, 4-6 cm grote, groene bladeren. In mei-juni verschijnen er mooie zachtroze bloemen. De bloeitijd is kort. Dit wordt echter opgevangen door de mooie, frisse, gezonde bladstand van de soort

MAGNOLIA
‘DAPHNE’
Beverboom

De meest gedrongen groeiende, compacte geelbloeiende magnolia met de typische, donkergroene, glimmende, dikke bladeren. De geurende bloemen verschijnen net voor en gelijk met het blad. Schitterende soort ook voor de kleine tuin.

MAGNOLIA
‘HEAVEN SCENT’
Beverboom

Een flinke, opgaande struik met intens donkergroene bladeren. De bloembladen zijn éénkleurig roze, 9 cm lang, 6 cm breed en puntig. Bij geopende bloemen staan ze rechtop in een krans. Deze soort bloeit volop in mei. 

MAGNOLIA
‘SUZAN’
Beverboom

Eveneens een matig groeiende, bloeirijke struik. Volledig geopend hebben de bloemen een doorsnede van 10-15 cm. De bloemen bestaan uit 6 bloemblaadjes en zijn mooi purper van kleur.

MAGNOLIA
‘YELLOW RIVER’
Stermagnolia

Een magnolia met overheerlijk ruikende, crèmegele bloemen! We kennen de soort nog niet lang genoeg maar waarschijnlijk een groter groeiende variëteit. Bladeren en structuur zoals M. soulangiana .

MAGNOLIA BROOKLYNENSIS
‘ELISABETH’

Deze magnolia is een kruising tussen M. acuminata en M. denudata. Het is een groot groeiende variëteit met lekker geurende, heel licht crèmegele bloemen die verschijnen net voor het opkomen van het blad. Een eerste klas tuinplant.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...