Bladverliezende Sierheesters

AMELANCHIER LAMARCKII
Krentenboompje

Een kleine boom met groene bladeren die in de herfst schitterend rood verkleuren. Er verschijnen trossen van witte bloemen in april-mei. De vruchten die volgen op de bloemen zijn zwart van kleur. Snoeien beperkt zich tot het verwijderen van zieke en misplaatste takken.  Door snoei kan deze soort ook wat kleiner gehouden worden. 

ARONIA MELANOCARPA
Appelbes

Een matig groeiende, klein blijvende heester. In mei verschijnen er witte bloempjes en in het najaar zwarte bessen. In de zomer is het blad groen, naar de herfst toe verkleurt het schittterend bruinrood. Ook op vochtige grond gedijt deze appelbes.

ASIMINA TRILOBA

Een struik tot kleine boom met mooie, 20 cm lange, hangende en glanzende bladeren. Zeer vroeg in het najaar begint de herfstverkleuring (banaangeel) dit terwijl de rest van de beplanting nog volledig groen is! De dikke, eetbare, vlezige bessen rijpen eind september, begin oktober. Iets voor de liefhebber.

BERBERIS THUNBERGII
Japanse zuurbes

Deze matig groeiende heester, tot 2 meter hoog, heeft groene bladeren die in de herfst fel rood verkleuren. De plant bloeit in mei-juni met gele bloempjes. Nadien komen er rode vruchten. Deze soort kan gesnoeid worden.

BERBERIS THUNBERGII
‘ATROPURPUREA’
Japanse zuurbes

Deze matig groeiende heester, tot 2 meter hoog, heeft prachtige donkerrode bladeren. Eén van de weinige soorten met rood loof gedurende gans het jaar. De plant bloeit in mei-juni met gele bloempjes. Nadien komen er rode vruchten. Deze soort kan gesnoeid worden.

BERBERIS THUNBERGII
‘ATROPURPUREA NANA’
Zuurbes

Een zeer traag groeiende berberis, met bruinrode blaadjes. In het voorjaar kan deze cultivar gemakkelijk worden gesnoeid daar hij weinig doornen bezit. Dit plantje is geschikt voor de rotstuin, als solitair of als kleine haagjes.

BERBERIS THUNBERGII
‘BAGATELLE’
Zuurbes

Een zeer traag bolvormig en compact groeiende berberis, met prachtig purperbruine blaadjes. In het voorjaar kan deze cultivar gemakkelijk worden gesnoeid daar hij weinig doornen bezit. Dit plantje is geschikt voor de rotstuin, als solitair of als kleine haagjes.

BERBERIS THUNBERGII
‘ROSE GLOW’
Zuurbes

Een matig groeiende, opgaande struik met elliptische, donkerrode bladeren waarin duidelijk de witte, roze en grijze vlekken en stipjes te zien zijn.

BUDDLEJA
‘WHITE BALL’

Deze laag blijvende (1 meter) vlinderstruik snoei je best elk voorjaar kort daar de bloei plaatsvindt op het éénjarige hout. In augustus-september heeft hij korte, heerlijk ruikende, witte bloempluimen die door de vlinders fel bezocht worden. Deze soort heeft elliptische, lange, groengrijze bladeren. 

BUDDLEJA ALTERNIFOLIA
Vlinderstruik

Deze matig groeiende struik met dunne, sterk overhangende twijgen bloeit met violetkleurige bloempjes in juni. Deze variëteit heeft groene, lancetvormige bladeren. Bij strenge winters moet de voet van de plant worden afgedekt. Deze soort bloeit op overjaars hout. Snoei dus nooit volledig terug maar verwijder oud en ziek hout.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...