Bladverliezende Sierheesters

MAGNOLIA LILIFLORA
‘NIGRA’
Beverboom

Een traag tot matig groeiende, opgaande struik met 6-8 bloembladen (12 cm lang en 5 cm breed). De zeer donkerpurpere bloemen openen zich zelden volledig maar houden hun mooie buisvorm tot ze bijna uitgebloeid zijn. Ze bloeien van midden mei tot eind juni. Weinig vorstgevoelig.

MAGNOLIA LOEBNERI
‘LEONARD MESSEL’
Beverboom

Een schitterend kleine boom of grote meerstammige struik met een overvloed aan witroze bloempjes bestaande uit 12  smal lintvormige bloemblaadjes. De bloeitijd is van half april tot half mei. De bloemen zijn heel goed bestand tegen de vorst.

MAGNOLIA LOEBNERI
‘MERRILL’
Beverboom

Een matig groeiende struik of kleine boom met vrij grote, groene, langwerpige bladeren en roomwitte, geurende, trechtervormige bloemen bestaande uit 12 bloemblaadjes (7 cm lang, 3 cm breed) in april. Een variëteit die minder dan de andere van de late vorstschade last heeft.

MAGNOLIA SIEBOLDII

Een opgaande, matig groeiende, hoge struik met de typische, donkergroene, dikke bladeren. In juni-juli verschijnen de 10 cm grote, klokvormige bloemen met opvallende rode meeldraden in het hart van de bloem.

MAGNOLIA SOULANGIANA
Beverboom

Een snel en groot groeiende struik tot kleine boom met groene, omgekeerd eironde bladeren. Voor of tijdens de bladontwikkeling verschijnen de grote, opvallende, wit met roze, tulpvormige bloemen. Deze soort groeit best op een humusrijke grond.

MAGNOLIA STELLATA
Stermagnolia

Een traag groeiende, dicht vertakte struik met groene, elliptische bladeren. De zuiver witte, stervormige bloemen verschijnen in april voor de bladontwikkeling. De bloemen kunnen bij zware nachtvorst op dat ogenblik worden beschadigd. De plant groeit best op een humusrijke, niet te natte, losse grond.

MESPILUS GERMANICA
Mispel

Een kleine, gezond groeiende struik welke weinig eisen stelt aan grond en standplaats. De struik is zeer vruchtbaar, de vruchten zijn  bruin van kleur. Mispels worden zo laat mogelijk geplukt. Nooit voor eind oktober, begin november. Pluk ze na twee nachten lichte rijm. Bewaar ze daarna op een vorstvrije plaats tot ze mals worden.  Ook waarde als sierboom omwille van zijn 3 à 4 cm grote, witte bloemen.

NOTHOFAGUS ANTARCTICA
Schijnbeuk

Een grote, matig groeiende, hoge struik of  kleine boom met glanzend donkergroene, eironde, gezaagde blaadjes die in de herfst geel verkleuren. Een zeer mooie, grillig groeiende solitair. Hij is zeer decoratief door zijn speciale blaadjes en de witte stippen op de takken.

PAEONIA SUFFRUCTICOSA
Boompioen

Een opgaande, decoratieve heester met prachtige bloemen in verschillende kleuren in het voorjaar. Deze soort heeft vele variëteiten voortgebracht met gevulde en halfdubbele bloemen.

PARROTIA PERSICA

Een traag tot matig groeiende hoge struik met mooie, breed-elliptische, donkergroene bladeren met purperkleurige rand. In de herfst kleurt deze plant prachtig geel. Een soort die jong zijnde best wat beschut wordt geplant. Op latere leeftijd is zij echter volkomen winterhard en gedijt zij blijkbaar op alle grondtypes. In de winter (jan-feb) bloeit zij met onopvallende, rode bloempjes.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...