Bladverliezende Sierheesters

PEROVSKIA ATRIPLICIFOLIA
‘BLUE SPIRE’

Een matig groeiende struik met witgrijze stengels en grijsgroene bladeren. De lavendelblauwe, opvallende, fel ruikende bloemen verschijnen in lange pluimen van augustus tot oktober. Deze struik mag elk voorjaar kort worden gesnoeid. Bij strenge vorst moet de voet van de plant goed worden afgedekt.

PHILADELPHUS
‘BELLE ETOILE’
Boerenjasmijn

Ook weer een heerlijk geurende, goede boerenjasmijn tot 150 cm hoog met enkelvoudige witte bloempjes met roodachtig hart.

PHILADELPHUS
‘LEMOINEI’S’
Boerenjasmijn

Deze jasmijn bloeit overvloedig met welruikende, enkelvoudige bloemen. Ze zijn wit van kleur en 2-3 cm groot en verschijnen vanaf juni.

PHILADELPHUS
‘MANTEAU D’HERMINE’
Boerenjasmijn

De allerlaagste boerenjasmijn uit het sortiment. Begin juni verschijnen de lekker geurende  trossen van witte bloempjes.

PHILADELPHUS
‘VIRGINAL’
Boerenjasmijn

De heerlijk geurende bloemen van deze wat hoger groeiende jasmijn zijn halfgevuld tot gevuld en wit van kleur. Hij bloeit eind juni.

PHILADELPHUS CORONARIUS
‘AUREUS’

Een traag groeiende, lage, gedrongen struik met witte, sterk ruikende, enkelvoudige bloemen in mei-juni. De bladeren van deze variëteit zijn goudgeel en later groengeel.

PHYSOCARPUS OPULIFOLIUS
‘DIABOLO’

Een matig groeiende heester met schitterend purperrood blad gedurende gans de zomer. Een echte blikvanger in de tuin. Om de struik jong te houden, elk voorjaar terugsnoeien en de zwaarste takken wegsnijden. Een aanrader!

PHYSOCARPUS OPULIFOLIUS
‘LUTEUS’
Blaasspirea

Een snelgroeiende heester met schilferachtige schors en gele bladeren die later groengeel tot bruin verkleuren. Deze struik bloeit onopvallend.

PONCIRUS TRIFOLIATA

Een prachtige, speciale, stevige struik met aan de opvallende, stekelige, groene takken donkergroene bladeren die elk uit 3 blaadjes bestaan. In het late voorjaar en vaak ook in de herfst verschijnen er geurende, witte bloempjes met 4-5 grote kroonbladeren. Ze worden gevolgd door ronde, 2-3 cm brede vruchten. Een aparte, opvallende struik die men liefst op een ietwat beschutte plaats plant. Echt iets voor de liefhebber.

POTENTILLA FRUT.
‘ELIZABETH’
Ganzerik

Een traag groeiende, min of meer kruipende struik met, voor een ganzerikvarieteit, grote, gele bloemen vanaf mei. De bladeren zijn klein en groen.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...