Bladverliezende Sierheesters

PTEROSTYRAX HISPIDA

Een hoge, snelgroeiende struik of kleine boom met omgekeerd-eironde, groene bladeren welke 6-15 cm groot kunnen zijn. De witte bloemen verschijnen in mei-juni in hangende pluimen. Ze worden door groene vruchten gevolgd. De kleur van de twijgen is mooi, opvallend lichtbruin. Hij kan goed gesnoeid worden.

RHAMNUS FRANGULA
Gewone vuilboom

Een matig groeiende struik tot kleine boom met groene bladeren die eirond tot elliptisch van vorm zijn. Gedurende geruime tijd in het voorjaar zijn er witte bloempjes aanwezig die enorm door de bijen bezocht worden. De bessen zijn eerst rood van kleur en later zwart. De soort kan goed schaduw verdragen (onderbeplanting).

RHODOTYPOS SCANDENS

Een mooie struik tot 2 meter hoog met frisse, lichtgroene, breed-elliptische bladeren. In mei-juni verschijnen er witte, alleenstaande bloemen die gevolgd worden door zwarte vruchten. Deze vruchten zijn opvallend per vier gegroepeerd. Een frisse aanwinst in uw tuin.

RHUS TYPHINA
Fluweelboom

Een hoge struik met bruinbehaarde  twijgen. De bladeren zijn groen van kleur, drietallig. De blaadjes zijn grof getand. In de herfst kleuren ze mooi scharlakenrood. De rode pluimen van de vrouwelijke exemplaren blijven lange tijd op de plant aanwezig. Deze plant kan goed gesnoeid worden.

RIBES AUREUM

Een struik met groene, drielobbige, grof getande bladeren. In april-mei verschijnen de gele, welruikende bloemen in trossen gevolgd door de kleine zwarte bessen.

RIBES SANGUINEUM
‘KING EDWARD IV’
Bloedrode bes

Een matig groeiende struik met groene, gelobde bladeren. De dieprode bloemen zijn talrijk in hangende trossen aanwezig vanaf april-mei. Na de bloei kunnen de bloeitakken worden ingesnoeid.

RUBUS ODORATUS

Een mooie, brede struik met afschilferende, bruine twijgen en gelobde, groene, 30 cm grote bladeren. In juli verschijnen er rozerode bloemen in pluimen.

SALIX CAPREA
Waterwilg

Een fors groeiende, bossige heester met ovale bladeren die aan de bovenkant donkergroen zijn en aan de onderkant grijs.

SALIX CINEREA
Grauwe wilg

Een snelgroeiende, hoge struik met grijsviltige twijgen. De bladeren hebben een grootte van 5-10 cm, zijn elliptisch van vorm en dofgroen van kleur. De katjes verschijnen maart-april.

SALIX ELEAGNOS
‘ANGUSTIFOLIA’ (= SALIX ROSMARINIFOLIA)

Een matig groeiende wilg met grijsgroene, zeer smalle blaadjes en bruinrode twijgen.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...