Bladverliezende Sierheesters

SALIX INTEGRA
‘HAKURO NISHIKI’

Een struikje met oranjerode tot bruine twijgen. De bladeren zijn grijsgroen, wit en vaak ook met roze gestippeld en gevlekt. Deze soort kan gemakkelijk gesnoeid worden. Dit gebeurt in de winter en nogmaals rond half juni.

SALIX PURPUREA
‘NANA’
Bittere wilg

Een lage, dichte struik met zeer smalle, zilvergrijze bladeren.

SALIX REPENS
Kruipwilg

Een struikje met dunne, uitstaande twijgen. In april verschijnen er 1-2 cm grote katjes. De bladeren zijn smal, ovaal van vorm en grijsgroen van kleur.

SALIX UDENSIS
‘SEKKA’

Een breed groeiende struik met groene bladeren en opvallende, vervormde, platte, bandvormige twijgen. In het voorjaar verschijnen er grijze, kleine katjes. Deze soort kan kort gesnoeid worden

SAMBUCUS NIGRA
Gewone vlier

Een brede, opgaande, snelgroeiende struik met een groen, oneven geveerd blad. De witte bloemen verschijnen mei-juni in schermen en worden door zwarte bessen gevolgd. De bessen zijn erg door de vogels geliefd. Deze soort groeit ook goed in de schaduw en kan flink ingesnoeid worden.

SAMBUCUS NIGRA
‘BLACK BEAUTY’
Vlier

Een prachtige variëteit met schitterende, diep donkerrode tot paarse bladeren vanaf het ontspruiten tot het afvallen van het blad. De schermen van roze bloemen in het voorjaar worden gevolgd door zware trossen van bijna zwarte bessen. Prachtige, grote heester in borders of als solitair.

SAMBUCUS NIGRA
‘LACINIATA’

Een brede, opgaande, snelgroeiende struik met prachtig, regelmatig, fijn en diep ingesneden bladeren.  De witte bloemen verschijnen mei-juni in schermen en worden door zwarte bessen gevolgd. De bessen zijn erg door de vogels geliefd. Deze soort groeit ook goed in de schaduw en kan flink ingesnoeid worden.

SAMBUCUS RACEMOSA
‘SUTHERLAND’
Bergvlier

Een matig groeiende vlier met een zeer opvallend, geel, ingesneden blad. De bloemen zijn verenigd in geelgroene, bolvormige pluimen die in april-mei verschijnen. Deze soort kan flink ingesnoeid worden.

SORBARIA SORBIFOLIA

Een matig groeiende struik met bruinrode twijgen en een oneven geveerd, groen blad. Er verschijnen van juni tot augustus 25 cm lange bloempluimen die verdrogen en zeer lang aan de plant blijven. Vroeg in het voorjaar verschijnt er al blad vanuit de worteluitlopers.

SPIRAEA ARGUTA
Spierstruik

Een traag groeiende struik met smalle, lange, groene bladeren. Een prachtige voorjaarsbloeier die bloeit met een overvloed aan witte bloempjes aan de overhangende twijgen vanaf begin mei. Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemtakken en het zwakke hout worden verwijderd tot op een krachtige zijscheut.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...