Bladverliezende Sierheesters

STAPHYLEA PINNATA
Pimpernoot

Een minder gekende, matig groeiende struik met oneven geveerde, middelgroene blaadjes die roodachtig verkleuren in de herfst. In mei-juni verschijnen de witte, klokvormige bloempjes in hangende trosjes. Ze worden later gevolgd door opgezwollen, blaasachtige vruchten waarin de harde bruine pit zit (pimpernoot). Een prachtig gestructureerde struik.

STEPHANANDRA INCISA
‘CRISPA’

Een traag groeiende bodembedekker met gekroesde, groenachtige bladeren en witte, vrij onopvallende bloempjes die in juni verschijnen. Deze soort kan te allen tijde gesnoeid of geschoren worden.

STEPHANANDRA TANAKAE

Een struik met overhangende, bruinrode takken. De bladeren zijn groen van kleur, gelobd en kleuren naar de herfst oranjegeel. Bloemen zijn van weinig betekenis. Snoeien is geen enkel probleem.

STYRAX JAPONICA
Storaxboom

Een zeer mooie, kleine boom of grote struik  die zowel door hun meestal witte, klokvormige bloemen (mei-juni) als door hun bolronde, hangende zaadjes een niet te onderschatten sierwaarde bezitten. De bladeren zijn elliptisch en toegespitst van vorm en glanzend donkergroen van kleur.

SYMPHORICARPOS ALBUS
‘WHITE HEDGE’
Sneeuwbes

Een matig groeiende, brede, opgaande  struik met rond elliptische, groene bladeren en zuiver witte bessen gedurende de zomer tot november. Een variëteit die geschikt is voor het vormen van heggen.

 
 

 

SYMPHORICARPOS ALBUS VAR. LAEVIGATUS
Sneeuwbes

Een matig groeiende, brede, opgaande struik met rond elliptische, groene bladeren en zuiver witte bessen gedurende de zomer tot november.

SYMPHORICARPOS CH.
‘HANCOCK’

Een dichte, matig groeiende, goed bodembedekkende struik met  frisgroene  bladeren en lilaroze vruchten gedurende de late zomer en de herfst.

SYMPHORICARPOS CHENAULTII
Sneeuwbes

Een dichte, matig groeiende struik met  fris groene blaadjes en dieppurperroze bessen gedurende de late zomer en de herfst

SYMPHORICARPOS DOORENBOSII
‘MOTHER OF PEARL’
Sneeuwbes

Een fors groeiende struik met groen, ovale bladeren. De opvallend grote bessen zijn roze van kleur.

SYMPHORICARPOS DOORENBOSII
‘MAGIC BERRY’
Sneeuwbes

Een matig groeiende struik met groene, breed-elliptische bladeren en lilarode bessen gedurende de zomer en de herfst.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...