Bladverliezende Sierheesters

SYRINGA VULGARIS
‘KATHERINE HAVEMEYER’
Sering, Kruidnagel

Een variëteit met dubbel purperen bloemen in opstaande pluimen vanaf mei-juni.

SYRINGA VULGARIS
‘PRINCES CLEMENTINE’
Sering, Kruidnagel

Een variëteit met roze bloemen in opstaande pluimen vanaf mei-juni. Een rijkbloeiende variëteit.

TAMARIX TETRANDRA

Een matig groeiende struik met op aspergeloof gelijkende twijgen en roze, fijne bloempjes langs de takken in mei. Na de bloei kan er een verjongingssnoei worden toegepast.

ULMUS MINOR
‘JACQUELINE HILLIER’

Een traag groeiende, bossige struik met 2-3 cm grote, ruwe, donkergroene, dubbel gezaagde blaadjes. Deze soort gedijt op arme, droge grond en kan te allen tijde gesnoeid worden. Een soort die ook op halfstam geënt wordt. 

VACCINIUM CORYMBOSUM
Amerikaanse blauwbes

Een veredelde bosbes met breed-ellliptische, groene bladeren en in trossen  hangende, blauwe bessen. Deze plant geeft grote zoete vruchten die rijp zijn in juli-augustus. De Amerikaanse soorten gedijen zeer goed in ons klimaat en zijn zeer vruchtbaar. Bij het planten kan best ‘Rhodohum’ mee in de plantput vermengd worden of een andere humusrijke, zure grond. Niet alleen de vruchten van deze soort zijn opvallend, ook de rode herfstkleur wordt door weinige andere sierheesters geëvenaard.

VIBURNUM
‘ESKIMO’

Een half wintergroene, dichte, matig groeiende struik met donkergroene, 8-10 cm lange, toegespitste bladeren. Zeer grote, zuiver witte bloemen die door rode (later zwarte) vruchten gevolgd worden.

VIBURNUM BODNANTENSE
‘DAWN’

Een matig groeiende struik met groene bladeren die in de herfst prachtig rood verkleuren. Van november tot januari draagt deze plant mooie, fijn geurende, roze bloempjes. Een schitterende, waardevolle, mooie, winterbloeiende Viburnum.

VIBURNUM BODNANTENSE
‘CHARLES LAMONT’

Als volgende; alleen is de bloem iets donkerder roze en de bloei iets rijker. Bloeit voornamelijk van januari tot april.

VIBURNUM CARLCEPHALUM

Een matig groeiende struik met witte, welruikende bloemschermen in april- mei. De bladeren zijn breed-elliptisch en dofgroen. Een struik die lijkt op Viburnum carlesii doch die forser groeit.

VIBURNUM CARLESII

Een matig groeiende struik met witroze, sterk geurende bloemen die in een bolvormig scherm zijn geplaatst. De bladeren zijn elliptisch van vorm en donkergroen van kleur.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...