Bladverliezende Sierheesters

VIBURNUM FARRERI

Een matig groeiende struik met omgekeerd-eironde, middelgroene bladeren. De witroze, hangende bloemen verschijnen voor het blad en ruiken heerlijk. Gelijkt op Viburnum bod. ‘Dawn’, doch bloeit beter.

VIBURNUM LANTANA
Wollige sneeuwbal

Een matig groeiende, breed opgaande struik met breed-elliptische, groene bladeren en met prachtige, sterk geurende bloemen die in een scherm zijn verenigd. De bloemen verschijnen mei-juni en worden door rode bessen gevolgd die in de herfst zwart verkleuren.

VIBURNUM LANTANA
‘AUREA’
Wollige sneeuwbal

Een matig groeiende, opgaande struik met breed-elliptische, behaarde bladeren die opvallend heldergroen tot geel van kleur zijn. De prachtige, sterk geurende bloemen zijn in een scherm verenigd. De bloemen verschijnen mei-juni en worden door rode bessen gevolgd die in de herfst zwart verkleuren.

VIBURNUM OPULUS
Gelderse roos

Een matig groeiende, brede, opgaande struik met  vlakke bloemtuilen en mooie witte steriele randbloemen in mei-juni. De bessen zijn helder rood en blijven lang aan de struik hangen. De bladeren zijn groen van kleur en drie- tot vijflobbig van vorm. Een struik die hier veelvuldig langs bosranden te vinden is.

VIBURNUM OPULUS
‘COMPACTUM’

Een traag groeiende, lage heester met frisgroene, drie- tot vijflobbige bladeren. De witte bloempjes zijn verenigd in een vlak scherm en verschijnen mei-juni. Ze worden gevolgd door vele, opvallend rode bessen.

VIBURNUM OPULUS
‘ROSEUM’
Gewone sneeuwbal

Een breed opgaande, matig groeiende struik met frisgroene, drie- tot vijflobbige bladeren. De witte bloempjes staan verenigd in een bolvormig scherm. De bolvormige bloemen zijn geweldig geurend. Deze soort is echter onderhevig aan bladluis.

VIBURNUM PLIC.
‘TOMENTOSUM’
Japanse sneeuwbal

Een breedopgaande, matig groeiende heester met witte bloemen die verenigd zijn in vlakke schermen. De bloemen verschijnen in mei met grote witte randbloemen. Ze staan allemaal opvallend horizontaal t.o.v. het grondoppervlak. De bladeren zijn eirond van vorm en groen van kleur. In de herfst kleuren ze prachtig rood.

VIBURNUM PLIC.
‘WATENABE’
Japanse sneeuwbal

Een traag groeiende  struik. In mei-juni verschijnen er  witte,  vlakke bloemschermen. De bladeren zijn groen van kleur en elliptisch van vorm.

VIBURNUM PLICATUM
‘CASCADE’
Japanse sneeuwbal

Een prachtige viburnum die nog veel meer dan ‘Mariesii’ breed uitstruikt. Als de plant 120 cm hoog is kan hij 2,5 tot 3 meter breed zijn!. De vlakke, grote, witte bloemschermen liggen mooi verdeeld over de bijna horizontale vertakking. De vrij grote, groene bladeren kleuren mooi rood in de herfst. Een klasseplant.

VIBURNUM PLICATUM
‘DARTS RED ROBIN’

Heester met kleine, ovale, groene bladeren en rode herfstkleur. Vlakke bloeiwijze met fertiele en steriele bloemen in mei-juni gevolgd door rode vruchten in de herfst.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...