Bladverliezende Sierheesters

BUDDLEJA DAVIDII
‘LOCHINCH’
Vlinderstruik

Deze matig groeiende struik met dunne, sterk overhangende twijgen bloeit met mauveblauwe bloempjes in juni. Deze variëteit heeft groene, lancetvormige bladeren. Bij strenge winters moet de voet van de plant worden afgedekt. Deze soort bloeit op overjaars hout. Snoei dus nooit volledig terug maar verwijder oud en ziek hout.

BUDDLEJA DAVIDII
Vlinderstruik

Deze matig groeiende struik met dunne, sterk overhangende twijgen bloeit met roodblauwe bloempluimen. Deze variëteit heeft groene, lancetvormige bladeren. Bij strenge winters moet de voet van de plant worden afgedekt. Deze soort bloeit op overjaars hout. Snoei dus nooit volledig terug maar verwijder oud en ziek hout.

BUDDLEJA DAVIDII
‘WHITE BOUQUET’
Vlinderstruik

Witte bloempluimen.

BUDDLEJA DAVIDII
‘BLACK KNIGHT’
Vlinderstruik

Een snelgroeiende struik die het best elk voorjaar kort wordt gesnoeid daar de bloei plaatsvindt op het éénjarige hout. In augustus-september heeft hij lange, heerlijk ruikende, blauwpurperen bloempluimen die door de vlinders fel bezocht worden. Deze soort heeft elliptische, lange, groene bladeren.

BUDDLEJA DAVIDII
‘NANHOE BLUE’
Vlinderstruik

Paarsblauwe bloemen.

BUDDLEJA DAVIDII
‘PINK DELIGHT’
Vlinderstruik

Roze bloempluimen.  

BUDDLEJA DAVIDII
‘ROYAL RED’
Vlinderstruik

Roodpaarse bloempluimen.

BUDDLEJA WEYERIANA
‘SUNGOLD’
Vlinderstruik

Eveneens lekker ruikende bloempluimen van helderoranje gele bloemen.

CALLICARPA BODINIERI
‘PROFUSION’

Een matig groeiende, opgaande struik met dofgroene bladeren die in de herfst fel verkleuren. In juni verschijnen er kleine bloempjes van weinig betekenis die in de herfst gevolgd  worden door opvallende, blauwvioletachtige bessen. De bloemschikkers zullen zeker het belang ervan kennen. Het is een  waardevolle heester in de herfstperiode. Voor een goede vruchtdracht kan men best meerdere struiken aanplanten.

CALLICARPA JAPONICA
‘LEUCOCARPA’

Een matig groeiende, kleine struik met groene, langwerpige bladeren en op-vallende witte bessen in de herfstperiode.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...