Bladverliezende Sierheesters

VIBURNUM PLICATUM
‘GRANDIFLORUM’

Een heester met schuin afstaande takken en breed ovale, groene bladeren met sterk rode tint. Herfstkleur opvallend rood. De bloemen zijn groot en verschijnen begin mei. De witte bloempjes verenigd in bolvormige schermen zijn allemaal steriel. Geen vruchten.

VIBURNUM PLICATUM
‘LANARTH’
Japanse sneeuwbal

Een krachtig groeiende, opgaande heester met een donkergroen, eirond, spits blad dat in de herfst mooi roodachtig verkleurt. De opvallende, witte bloemen zijn verenigd in een vlak scherm en verschijnen in mei-juni. 

VIBURNUM PLICATUM
‘MARIESII’
Japanse sneeuwbal

Een matig groeiende heester met een donkergroen, eirond, spits blad dat in de herfst mooi roodachtig paars verkleurt. De witte bloemen zijn verenigd in een vlak scherm en verschijnen in mei-juni op de opvallend horizontaal ingeplante takken.

WEIGELA
‘BOSKOOP GLORY’

Een matig groeiende heester met roze, trompetvormige bloemen. Het is een zeer rijkbloeiende variëteit die bloeit van mei tot juli. De bladeren zijn ovaal van vorm en groen van kleur. 

WEIGELA
‘BRISTOL RUBY’

Een matig groeiende  heester met dieprode, trompetvormige bloemen. Het is een zeer rijkbloeiende variëteit die bloeit van mei tot juli. De bladeren zijn ovaal en groen.

WEIGELA FLORIDA
‘NANA PURPUREA’

Een gedrongen en matig groeiende heester met purperkleurige, ovale bladeren en roze bloemen. De bloemen verschijnen vanaf mei.

WEIGELIA
‘BRISTOL SNOWFLAKE’

Een matig groeiende  heester met zuiver witte, trompetvormige bloemen. Het is een zeer rijkbloeiende variëteit die bloeit van mei tot juli. De bladeren zijn ovaal en groen.

WEIGELIA
‘CANDIDA’
Een matig groeiende, bladverliezende, middelgrote heester met ovale, groene bladeren en witte, trompetvormige bloemen. De bloemen verschijnen vanaf mei. Ze bloeien op sterke takken van vorig seizoen. Een verjongingssnoei na de bloei kan perfect. Verwijderen ook dood en beschadigd hout in het voorjaar.
 
 

 

WEIGELIA FLORIDA
‘RUMBA’

Een matig groeiende, opgaande struik tot 1 meter hoog met geliggroene, breed-elliptische bladeren met purperkleurige tint langs de rand. De talrijke bloemen zijn rood van kleur en verschijnen in mei-juni. Ze zijn trompetvormig.

WEIGELIA FLORIDA
‘VARIEGATA’

Een matig groeiende, opgaande struik met groene, breed-elliptische bladeren die bleekgeel gerand zijn. De bloemen zijn roze van kleur en verschijnen in mei-juni. Ze zijn trompetvormig.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...