Bladverliezende Sierheesters

CALYCANTHUS FLORIDUS
Specerijenstruik, wijnknop

Een matig groeiende struik met eironde, groene bladeren en grote, bruinrode, naar wijn ruikende bloemen vanaf juni.

CARYOPTERIS CLANDONENSIS
‘HEAVENLY BLUE’
Blauwe spiraea

Een traag groeiende struik met grijsachtige blaadjes. Het is een zeer rijk bloeiend plantje met lavendelkleurige bloemen vanaf augustus.

CARYOPTERIS CLANDONENSIS
‘WORCESTER GOLD’

Een traag groeiende struik met groeniggele blaadjes. Het is een zeer rijk bloeiend plantje met lavendelkleurige bloemen vanaf augustus.

CEANOTHUS DELILIANUS
‘GLOIRE DE VERSAILLES’
Amerikaanse sering

Een matig groeiende sierstruik met blauwe, op sering gelijkende bloemen. De bloemen verschijnen vanaf juli tot september. Wanneer hij elk voorjaar wordt gesnoeid geeft deze struik grotere bloemen en wordt hij rijker bloeiend. Het is een plant voor beschutte plaatsen of die anders bij vorst aan de voet moet worden afgedekt.

CEANOTHUS PALLIDUS
‘MARIE SIMON’
Amerikaanse sering

Een matig groeiende sierstruik met roze, op sering gelijkende bloemen. De bloemen verschijnen vanaf juli tot september. Wanneer hij elk voorjaar wordt gesnoeid geeft deze struik grotere bloemen en wordt hij rijker bloeiend. Het is een plant voor beschutte plaatsen of die anders bij vorst aan de voet moet worden afgedekt.

CEPHALANTHUS OCCIDENTALIS
Kogelbloem

Een opgaande struik met  groene, elliptische bladeren die overstaand of in kransen ingeplant staan. In juli-augustus komen er roomwitte bloemen (fel door vlinders bezocht) te voorschijn die zich in kogelronde, dichte hoofdjes bevinden. Deze hoofdjes blijven lange tijd opvallend aanwezig op de plant.

CERATOSTIGMA WILLMOTTIANUM

Op een warme plaats in de tuin is dit wel een juweeltje. Het struikje wordt maar 80 cm hoog. De groene blaadjes kleuren half de zomer al rood bruin. Vooral mooi zijn de hemelsblauwe bloempjes in augustus-september.

CHAENOMELES JAPONICA
Japanse kwee

Een heester met oranjerode bloemen.

CHAENOMELES SPECIOSA
‘NIVALIS’
Japanse kwee

Deze hoge, opgaande variëteit bloeit wit tijdens de ontwikkeling van het blad.

CHAENOMELES SPECIOSA
‘RUBRA’
Japanse kwee

Een matig groeiende heester met donkerrode bloemen.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...