Bladverliezende Sierheesters

CHAENOMELES SPECIOSA
‘TEXAS SCARLET’
Japanse kwee

Een cultivar met grote, rode bloemen en spreidende vertakkingen. De takken zijn vrijwel doornloos.

CHAENOMELES SUP.
‘JET TRAIL’
Japanse kwee

Een laag en breed groeiende struik met prachtige, zuiver witte, grote bloemen.

CHAENOMELES SUP.
‘PINK LADY’
Japanse kwee

Een forse struik met bijna vlakke vertakking en mooie, roze bloemen.

CHAENOMELES SUPERBA
‘CRIMSON & GOLD‘
Japanse kwee

Een matig groeiende heester met donkerrode bloemen.

CHAENOMELES SUPERBA
‘NICOLINE’
Japanse kwee

Deze traag groeiende, laag blijvende struik is zeer rijk en lang bloeiend tijdens de winter en het voorjaar met grote donkerrode bloemen.

CHIMONANTHUS PRAECOX
Meloenboompje

Een waardevolle heester met langwerpig, lichtgroene bladeren die mooi geel kleuren in de herfst. In februari-maart verschijnen de leuke, geelwitte, lekker ruikende bloempjes. Hoe warmer in de zomer, hoe meer bloempjes in de late winterperiode. Spijtig genoeg is deze struik te weinig bekend.

CHIONANTHUS VIRGINICUS
Sneeuwvlokkenboom

Een opgaande struik met grote, glanzende, donkergroene, elliptische bladeren die naar de herfst toe goudgeel verkleuren. De welruikende bloemen verschijnen in juni-juli in grote, hangende, witte pluimen. Ook weer veel te weinig gebruikt in de tuin hoewel het een schitterende bladplant is.

CLERODENDRUM TRICHOTOMUM

Een hoge struik tot kleine boom met grote, eironde, toegespitste bladeren. De bloemen verschijnen in augustus-september en zijn uitermate opvallend. Ze zijn wit van kleur  met een karmijnrode kelk. Ze worden door blauwgrijze vruchten gevolgd. Een zeer fraaie solitair voornamelijk door de bloei. 

CLETHRA ALNIFOLIA
Schijnels

Een matig groeiende struik met een overvloed aan witte, rechtop staande welriekende bloemtrossen van juli tot september. De bladeren zijn groen en worden in de herfst heldergeel. Deze soort gedijt goed op een vochtige grond.

CORNUS ALBA
Kornoelje

Een matig tot snel groeiende struik met groene, elliptische bladeren die aan de onderzijde een blauwgrijze kleur hebben. Deze struik bezit opvallende, purperrode twijgen.

Cornus Alba en de variëteiten ervan danken hun sierwaarde voornamelijk aan de prachtig gekleurde twijgen die vooral in de winterperiode een grote bijdrage leveren aan het kleurenspel in de tuin. Snoei de struiken in het voorjaar kort zodat ze voldoende kunnen verjongen. Het zijn namelijk de jonge scheuten die het mooist van kleur zijn. Zowel de bloemen als de bessen zijn weinig opvallend. Wij vermelden er daarom verder niets meer van.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...