Bladverliezende Sierheesters

CORNUS FLORIDA
‘CHEROKEE CHIEF’

Eén van de betere cultivars met rode bracteeën. De meeste roodbloemige  C. Florida’s zijn volgens ons kleiner en minder opvallend van bloem dan wel deze ‘Cherokee chief’. Niet alleen de rode bloemen maar ook de mooie rode herfstkleur maakt deze tot een aanrader.

CORNUS FLORIDA
‘PURPLE GLORY’

Deze is vooral spectaculair in zijn herfstkleur. Diep purperrode kleuren vrolijken je tuin op in het najaar. De bracteëen zijn donkerrood van kleur maar niet zo groot.

CORNUS FLORIDA
‘RAINBOW’

Eentje met geel gevlekte bladeren en kleine witte schutbladeren. Hij wordt vooral gekweekt omwille van zijn spectaculaire herfstverkleuring in geel, oranje en rood!

CORNUS FLORIDA
‘ROYAL RED’

Een cultivar met rode bracteeën.

CORNUS KOUSA
Kornoelje

Een matig groeiende, hoge struik met groene bladeren die in de herfst oranje-rood verkleuren. In juni verschijnen er groengele bloemen met witte schutbladeren die soms worden gevolgd door rode besvruchten.

CORNUS KOUSA
‘CHINA GIRL’

Een opgaande, fors groeiende, zeer rijk bloeiende struik met opvallende witte schutbladeren. Lichtgroen blad.

CORNUS KOUSA
‘MILKY WAY’

Een zeer mooie cultivar met roomwitte bracteeën gevolgd door vele, rode vruchten.

CORNUS KOUSA
‘SATOMI’

Een eerder zwak groeiende soort maar met buitengewoon mooie, lichtroze tot rozerode bracteeën. Fraaie herfstkleur.

CORNUS KOUSA
‘SCHMETTERLING’

Een Duitse selectie met ivoorkleurige bracteeën. Eerder bolvormig groeiend. Het blad is donkerder en ronder dan de andere C. kousa cultivars. Een zeer goede soort voor de kleine tuin. Schmetterling is het Duitse woord voor vlinder.

CORNUS SANGUINEA
‘WINTER BEAUTY’

Een matig tot snel groeiende, hoge struik met schitterende, zeer opvallende, lichtend geeloranje twijgen. Eén van de mooiste kornoelje wat betreft kleur van de twijgen. De onopvallende bloemen staan in tuilen en zijn wit. Ze worden gevolgd door purperrode tot zwarte vruchten. Kort snoeien in het voorjaar kan. Hierdoor zijn de daaropvolgende jonge twijgen intenser van kleur.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...