Bladverliezende Sierheesters

CORNUS SANGUINEA
Rode kornoelje

Een matig tot snel groeiende, hoge struik met groene bladeren die in de herfst verkleuren. De onopvallende bloemen staan in tuilen en zijn wit. Ze worden gevolgd door purperrode tot zwarte vruchten. Kort snoeien in het voorjaar kan. Hierdoor zijn de daaropvolgende jonge twijgen intenser van kleur.

CORNUS SANGUINEA
‘MIDWINTER FIRE’

Een bladverliezende struik met groene bladeren. De onopvallende bloemen staan in tuilen en zijn wit. Ze worden gevolgd door purperrode tot zwarte vruchten. De sierwaarde zit ook weer in de jonge twijgen die in de winter prachtig geel met aan de zonzijde oranjerood gekleurd zijn.

CORNUS STOLONIFERA
‘FLAVIRAMEA’

Een brede, matig tot snel groeiende struik met frisgroene bladeren en opvallende, groengele twijgen. Kort snoeien in het voorjaar kan. Hierdoor zijn de daaropvolgende jonge twijgen intenser van kleur.

CORNUS STOLONIFERA
‘KELSEYI’

Een dwergvorm van de kornoelje met purperbruine twijgen en groenrood-purperachtige, elliptische bladeren. Spijtig dat deze plant zo weinig wordt gebruikt. In vakbeplanting (bodembedekking)  is hij één van de betere soorten.

CORYLOPSIS PAUCIFLORA
Schijnhazelaar

Een traag groeiende heester met dunne, overhangende twijgen. De bladeren zijn klein en de lichtgele bloemen verschijnen in maart-april, dus voor de bladontwikkeling (tussen de winter en lentebloeiers in). De bloemen zijn sterk geurend. Een zeer waardevolle, mooie heester. De bloemen kunnen soms wel eens verloren gaan door onze beruchte lentevorst (bescherm ze dan).

CORYLUS AVELLANA
Gewone hazelnoot

Een hoge, matig groeiende struik met groene, ovale, getande bladeren. De mannelijke bloemen komen voor in hangende katjes vanaf februari-maart. Ze worden gevolgd door eetbare hazelnoten. Deze planten kunnen goed schaduw verdragen. Daarom zijn ze zeer geschikt als onderbeplanting en treffen we ze aan langs bosranden en in houtwallen.

CORYLUS AVELLANA
‘CONTORTA’
Krulhazelaar

Een traag groeiende struik die werd geënt op de decoratieve onderstam van Corylus colurna. De takken zijn sierlijk gedraaid takken en gekruld.  Groen blad. In het voorjaar verschijnen er sierlijke katjes. De takken worden in vele versieringen (bloemstukken) gehanteerd. 

CORYLUS MAXIMA
‘PURPUREA’
Hazelnoot

Als voorgaande doch met schitterende, rode bladeren. Eén van de weinige roodbladige sierheesters. Hazelnoten kunnen zonder problemen gesnoeid worden.

COTINUS
‘GRACE’
Pruikenboom

Deze cultivar kan je goed vergelijken met ‘Royal purple’ maar is in alle opzichten grover. Schitterend, vrij groot , rood, eivormig blad en de typische ‘pruiken’ vanaf juli. Goede solitair met veel sierwaarde.

COTINUS COGGYGRIA
Pruikenboom

Deze matig groeiende struik bezit een groen, eivormig blad dat in het najaar geel tot rood verkleurt. In juni-juli onstaan er bloempluimen die gevolgd worden door vruchten.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...