Bladverliezende Sierheesters

CORNUS ALBA
Kornoelje

Een matig tot snel groeiende struik met groene, elliptische bladeren die aan de onderzijde een blauwgrijze kleur hebben. Deze struik bezit opvallende, purperrode twijgen.

Cornus Alba en de variëteiten ervan danken hun sierwaarde voornamelijk aan de prachtig gekleurde twijgen die vooral in de winterperiode een grote bijdrage leveren aan het kleurenspel in de tuin. Snoei de struiken in het voorjaar kort zodat ze voldoende kunnen verjongen. Het zijn namelijk de jonge scheuten die het mooist van kleur zijn. Zowel de bloemen als de bessen zijn weinig opvallend. Wij vermelden er daarom verder niets meer van.

CORNUS ALBA
‘ELEGANTISSIMA’
Kornoelje

Deze matig tot snel groeiende heester bezit een mooi, groen blad met witte rand. In de herfst verkleuren de bladeren. Deze variëteit heeft gedurende het ganse jaar mooie rode twijgen.

CORNUS ALBA
‘GOUCHAULTII’
Kornoelje

Deze matig tot snel groeiende heester bezit een mooi, groen blad met gele rand. In de herfst verkleuren de bladeren. Deze variëteit heeft gedurende het ganse jaar mooie rode twijgen.

CORNUS ALBA
‘HESSEI’

Een traag en compact groeiende Cornus met dicht op elkaar staande, donker-groen-purperen bladeren.

CORNUS ALBA
‘KESSELRINGII’
Kornoelje

Een matig groeiende variëteit waarvan de bladeren purperbruin uitlopen en nadien groenachtig verkleuren. De twijgen zijn donkerrood tot bijna zwart. 

CORNUS ALBA
‘SIBIRICA’
Kornoelje

Deze matig tot snel groeiende heester bezit een groen blad. In de herfst verkleuren de bladeren. Deze variëteit heeft gedurende het ganse jaar mooie, rode twijgen.

CORNUS ALBA
‘SIBIRICA VARIEGATA’
Kornoelje

Deze matig tot snel groeiende, bladverliezende heester bezit een mooi, groot, breed, zilverwit gerand blad. Fraaie herfstkleur en intens koraalrode twijgen. Kort snoeien in het voorjaar om alzo de groei van jonge twijgen te stimuleren. Zij zijn immers het mooist gekleurd.

CORNUS ALTERNIFOLIA

Een matig groeiende, hoge, brede struik of kleine boom met prachtige bruinrode takken die ietwat etages vormen. De bladeren zijn groen van kleur. De witte bloemen verschijnen in eindstandige tuilen.

CORNUS CANADENSIS

Een laag blijvende en zeer traag groeiende struik. In juni verschijnen er groene, onopvallende bloemen omgeven door grote, opvallende, witte schutbladeren. De bloemen worden gevolgd door donkerrode, eetbare bessen. Het is een bodembedekker voor een zure grond. Daarom in de plantput ‘Rhodohum’ toevoegen (of andere humusrijke, zure grond). Zeer mooi als hij goed groeit .

CORNUS FLORIDA

Deze goed groeiende struik bezit donkergroene bladeren die in de herfst verkleuren tot oranjerood. In mei-juni verschijnen er geelgroene, onopvallende bloempjes die echter omgeven zijn door vier witte, grote, zeer opvallende schutbladeren.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...