Bladverliezende Sierheesters

DEUTZIA GRACILIS
‘NIKKO’
Bruidsbloem

Een laag blijvend, bladverliezende,  traag groeiend struikje met elliptische, groene blaadjes en vrij kleine, witte bloempjes in mei-juni. Een rijkbloeiende selectie!

DEUTZIA HYBRIDA
‘MONT ROSE’

Een matig groeiende, opgaande struik met langwerpige, groene bladeren en mauveroze bloemen met opvallende, gele meeldraden in grote pluimvormige trossen vanaf juni.

DIERVILLA SESSILIFOLIA

Een matig groeiende heester met smalle, ovale koperkleurige bladeren en zwavelgele bloempluimen in juni-augustus.

ELAEAGNUS ANGUSTIFOLIA
Smalbladige olijfwilg

en snelgroeiende struik met gedoornde takken en smalle, lichtgroene bladeren die aan de onderkant opvallend zilverwit van kleur zijn. De bloemen verschijnen in mei-juni en hebben een gele kleur. De vruchten zijn geel. Een struik die op vele gronden gedijt.

ELSHOLTZIA STAUNTONII

Een matig groeiende halfheester met langwerpige, scherp getande, donkergroene bladeren. De trossen van lichtpaarse bloemen verschijnen vanaf de late zomer. Plant hem op een ietwat beschutte plaats of dek hem af in de winter! 

ENKIANTHUS CAMPANULATUS

Een traag tot matig groeiende struik met opvallend rode, jonge twijgen en kleine, groene, elliptische bladeren die in de herfst fel verkleuren. De in trossen hangende, urnvormige bloemen verschijnen vanaf mei en hebben een roze kleur. Er moet in de plantput Rhodohum worden ingewerkt om het humusgehalte naar omhoog te brengen.

EUONYMUS ALATUS
Kardinaalshoed

Een traag groeiende struik met takken die opvallende, bruine kurklijsten bezitten. De elliptische bladeren hebben een groene kleur. Een mooi gestructureerde struik met een onovertro?en herfstkleur. Naar onze mening een niet te missen struik in de tuin.

EUONYMUS ALATUS
‘COMPACTUS’

Zoals Euonymus alatus maar in alle delen kleiner.

EUONYMUS EUROPAEUS
Wilde kardinaalsmuts

Een matig groeiende struik die kort kan worden gesnoeid en die groene, smal ovale bladeren heeft. De bladeren verkleuren rood naar de herfst toe. In het voorjaar verschijnen er kleine, groene bloempjes van weinig betekenis die worden gevolgd door vijfhoekige, gevleugelde en rozekleurige vruchten met oranje zaden (zoals een kardinaalsmuts). Plant meerdere planten bij elkaar voor een goede vruchtzettting.

EUONYMUS EUROPAEUS
‘ALBUS’
Kardinaalsmuts

Een matig groeiende struik die kort kan worden gesnoeid en die groene, smal ovale bladeren heeft. De bladeren verkleuren rood naar de herfst toe. In het voorjaar verschijnen er kleine, groene bloempjes van weinig betekenis die worden gevolgd door vijfhoekige, gevleugelde en witte vruchten met oranje zaden (zoals een kardinaalsmuts). Plant meerdere planten bij elkaar voor een goede vruchtzettting.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...