Bladverliezende Sierheesters

EUONYMUS EUROPAEUS
‘RED CASCADE’
Kardinaalsmuts

Een matig groeiende struik die kort kan worden gesnoeid en die groene, smal ovale bladeren heeft. De bladeren verkleuren rood naar de herfst toe. In het voorjaar verschijnen er kleine, groene bloempjes van weinig betekenis die worden gevolgd door vijfhoekige, gevleugelde en lichtroodkleurige vruchten met oranje zaden (zoals een kardinaalsmuts). Plant meerdere planten bij elkaar voor een goede vruchtzettting.

EUONYMUS PHELLOMANUS

Een matig groeiende, hoge struik met twijgen die bezet zijn met stevige, bruine kurklijsten en groene bladeren. In het voorjaar verschijnen er kleine, groene bloempjes van weinig betekenis die worden gevolgd door vijfhoekige, gevleugelde en rozekleurige vruchten met rode zaden (zoals een kardinaalsmuts)

EUONYMUS SACHALINENSIS
Kardinaalsmuts

Een opgaande struik met breed-elliptische, groene bladeren. De vruchten zijn vijfhoekig, zeer smal gevleugeld en donkerrood van kleur. De zaden zijn oranje. Deze bloemen verschijnen vanaf augustus en blijven vrij lang op de plant. Een prachtig zicht! De struik bezit lange, purperrode eindknoppen. Een zeer waardevolle heester.

EXOCHORDA MACRANTHA
‘THE BRIDE’
Parelstruik

Een compacte, sierlijke struik met opvallende, witte bloemen van mei-juni. De bladeren zijn groen, elliptisch en 3-6 cm groot.

FORSYTHIA
‘MINI GOLD’

Een traag groeiende, klein blijvende heester die in het voorjaar rijkelijk bloeit met goudgele, klokvormige bloempjes. De bladeren zijn groen en elliptisch.

FORSYTHIA INTERM.
‘LYNWOOD’
Chinees klokje

Een snelgroeiende, zeer bekende heester die in het voorjaar rijkelijk bloeit met heldergele, klokvormige bloempjes. De bladeren zijn groen en elliptisch.

FORSYTHIA INTERMEDIA
Chinees klokje

Een snelgroeiende, zeer bekende heester die in het voorjaar rijkelijk bloeit met heldergele, klokvormige bloempjes. De bladeren zijn groen en elliptisch.

FOTHERGILLA MAJOR

Een traag tot matig groeiende struik met mooie grijsgroene bladeren. De bladeren kunnen in de herfst mooi geel, oranje of scharlakenrood verkleuren. De witte bloemen verschijnen in langwerpige aren vanaf april.

GENISTA LYDIA

Een traag groeiend en laag blijvend, spreidend heestertje met dunne, kale, groene twijgen en overvloedig veel goudgele bloempjes in mei-juni.

HAMAMELIS INT.
‘WESTERSTEDE’
Toverhazelaar

Een matig groeiende struik met groene, breed-elliptische bladeren. De bloemen verschijnen voor het blad (januari-februari). Een zeer waardevolle plant die eveneens zeer mooi verkleurt in de herfst. De smalle bloemblaadjes krullen op bij heel koude temperaturen om de stamper te beschermen.

Heldergele bloemen.

 

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...