Bladverliezende Sierheesters

HYDRANGEA PANICULATA
‘GRANDIFLORA’
Houthortensia

De overbekende en misschien wel meest gebruikt variëteit met grote pluimen van bijna uitsluitend steriele bloemen waardoor de pluim dicht gevuld lijkt. In de herfst kleuren de bloemen vaak purperrood.

HYDRANGEA PANICULATA
‘KYUSHU’
Houthortensia

In tegenstelling tot ‘Tardiva’ is dit een van de vroegst bloeiende houthortensia’s. Heel wat fertiele bloemen zodat de pluim niet zo gevuld lijkt. Goede, veel gebruikte soort.

HYDRANGEA PANICULATA
‘PINKY-WINKY’
Houthortensia

Deze zeer winterharde cultivar is onder licentie van Best-select. Het is een schitterende, opgaande, niet zo sterk vertakkende struik met stevige opstaande takken. De opstaande, volle pluimen (juli-oktober) bestaan uit vele steriele, witte lokbloemen die later sterk donkerroos tot rood verkleuren. De bloemen drogen mooi in.

HYDRANGEA PANICULATA
‘PRAECOX’
Houthortensia

‘Praecox’ lijkt in alle opzichten op ‘Grandiflora’. Het is echter een vroege bloeier (juni-juli).

HYDRANGEA PANICULATA
‘TARDIVA’
Houthortensia

Een matig groeiende, bladverliezende struik met grote, breed-elliptische, groene bladeren en mooie, witte bloempjes die in zeer grote pluimen zijn verenigd en nadien purperrood verkleuren. Deze soort groeit op elke tuingrond. In het voorjaar kan men best de struik sterk terugsnoeien. Deze soort bloeit op het éénjarig hout. Zeer laat bloeiend! 

HYDRANGEA QUERCIFOLIA
Eikbladige hortesia
Een matig groeiende heester met een groot, groen blad dat zilverwit is aan de onderkant. In de herfst kleuren de bladeren purperrood. In juli verschijnen de mooie, wit-geelachtige bloempluimen die later paarsroze verkleuren.
 

 

HYDRANGEA QUERCIFOLIA
‘FEMIGIA’(‘SNOW QUEEN’)
Eikbladige hortesia

Een matig groeiende, bladverliezende heester tot 2 m hoog met een groot, groen, diepgelobd blad (zilverwit aan de achterkant). In de herfst kleuren de bladeren purperrood. In juni-juli verschijnen de mooie, zuiver witte bloempluimen die later paarsroze verkleuren. Deze soort munt uit in zijn herfstkleur en heeft stevige takken.

HYDRANGEA QUERCIFOLIA
‘TENNESEE CLONE’
Eikbladige hortesia

Een matig groeiende, bladverliezende heester met  een groot groen, diepgelobd blad (aan de achterkant zilvergrijs van kleur). In de herfst kleuren de bladeren mooi purperrood. In juni-juli verschijnen de zuiver witte bloemen in ietwat, lossere, gegolfde tuil.

HYDRANGEA SERRATA
‘BENIGAKU’
Hortensia

De bladeren van deze cultivar kleuren mooi purperrood in de herfst. Het is een verbetering van de oude bekende ‘Intermedia’. De plant bloeit met vlakke bloemschermen met helderroze randbloemen.

HYDRANGEA SERRATA
‘BLUE BIRD’
Hortensia

Een zeer winterharde, compact groeiende variëteit met prachtige, platte schermen met opvallende blauwe randbloemen.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...