Bolbomen

LIQUIDAMBAR STYR.
‘GUM BALL’
Amberboom

Weer gloednieuw in het assortiment en wondermooi. Eindelijk een traag groeiende (ietwat bolvormig) Liquidambar. De sierlijke kurkdragende takken en stam maken deze boom tot een kunstwerkje. De vijf- tot zevenlobbige groene bladeren kleuren mooi geel in de herfst.

LIQUIDAMBAR STYRACIFLUA
‘GUM BALL’
Amberboom

Weer gloednieuw in het assortiment en wondermooi. Eindelijk een traag groeiende (ietwat bolvormig) Liquidambar. De sierlijke kurkdragende takken en stam maken deze boom tot een kunstwerkje. De vijf- tot zevenlobbige groene bladeren kleuren mooi geel in de herfst. 

LIRIODENDRON TULIPIFERA
‘ARDIS’
Tulpenboom

Een variëteit van de tulpenboom die veel trager groeit dan de soort in een ietwat bolvormige kruin. Eindelijk kan je ook in een kleine tuin genieten van de wondermooie bladvorm van deze boom. De bladeren zijn vierlobbig met een breed afgeknotte top ( tulpvormig). 

PLATANUS ACERIFOLIA
‘ALPHEN’S GLOBE’

Een waardevolle, snelgroeiende bolboom. De boom bezit donkergroene, drie- tot vijflobbige, getande bladeren. Hij groeit een beetje zoals de bolesdoorn. Deze variëteit is een kruising tussen de Platanus acerifolia en Platanus orientalis. Je kan deze soort zoals bolaccasia elk jaar goed terugsnoeien (knotten). Dé bolboom van de volgende jaren.

PLATANUS HISPANICA
’FISCHERS KUGEL'
Bolplataan

Deze bolboom bezit donkergroene, drie- tot vijflobbige, getande bladeren. Hij groeit zoals de bolplataan (Platanus 'Alphen's Globe) maar een stuk compacter! In de herfst zijn de nerven van de bladeren ietwat rood gekleurd. Een erg goeie, kleinere bolboom voor de tuin.

PRUNUS EMINENS
‘UMBRACULIFERA’
Bolkers

(Prunus fruticosa ‘Globosa’)  Een matig groeiende boom met een zeer dichte, ronde kruin en kleine, smalle, omgekeerd-eironde, donkergroene bladeren. In april-mei (samen met het uitlopen van de bladeren) verschijnt er een witte bloesem. De sierkers bloeit kort doch zeer rijk en mooi. Oppassen voor ziekten in deze boom.

PRUNUS LAUR.
'MANO'

Een traag groeiende, bladhoudende, bolvormige laurier op stam (doormeter 1,50m). De bladeren zijn donkergroen en langwerpig. In mei en september verschijnen er vele opstaande lange trossen van witte bloempjes. De boom is winterhard.

QUERCUS PALUSTRIS
‘GREEN DWARF’
Moeraseik

Een moeraseik die traag groeit en een zeer dichte, makkelijk te snoeien bolvormige, kruin vormt! Het elegante, fijn eikblad spreekt aan. Een eik voor de kleine tuin kan dus toch.

QUERCUS PALUSTRIS
'ISABEL'
Moeraseik

Een bolvormige moeraseik die iets sneller groeit dan de Quercus Pal. 'Green Dwarf'. Vormt een zeer dichte, makkelijk te snoeien bolvormige, kruin. Het elegante, fijne eikblad kleurt zeer mooi in de herfst. Een eik voor de kleine tuin kan dus toch.

QUERCUS RUBRA
‘HAAREN’

Een dwergvorm op hoogstam geënt van de bekende Amerikaanse eik. Een heel mooie, gezonde, sterke bolvormig groeiende boom die perfect kan gesnoeid worden en in kleine tuinen zeker gebruikt kan worden. 

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...