Bolbomen

ROBINIA PSEUDOACACIA
‘UMBRACULIFERA’
Bolacacia

De overbekende, snelgroeiende bolacacia met samengestelde, groene blaadjes. Daar het hout van deze boom nogal breekbaar is wordt aangeraden deze soort elke winter terug te snoeien, anders kan de wind takken breken.

TILIA CORDATA
‘ESCHRICH GLOBE’
Bollinde

Een prachtige, matig groeiende, gezonde bollinde die een wat grotere kruin vormt als 'Green Globe' en te allen tijd kort gesnoeid kan worden. De bladeren zijn middelgroen van kleur en hartvormige van vorm.

TILIA CORDATA
‘GREEN GLOBE’
Bollinde

Een traag groeiende, prachtige, zeer gezonde, kleinbladige, fijn gestructureerde bollinde

TILIA CORDATA
‘MARLER GLOBE’
Bollinde

Een prachtige, matig tot snel groeiende bollinde die wat sneller en groter groeit dan de andere bollinden en bijgevolg geschikt is om een grotere bolvormige kruin te ontwikkelen. Deze linde kan in de winterperiode kort gesnoeid worden. De bladeren zijn middelgroen van kleur en hartvormig.

TILIA TOMENTOSA
‘HUNGARY GLOBE’

Een waardevolle, matig tot snel groeiende bolboom met middelgroene, hartvormige bladeren die aan de onderkant opvallend zilverachtig gekleurd zijn. Het is een gezonde groeier die weinig eisen stelt aan grond en standplaats. Deze variëteit kan goed gesnoeid worden. Groeit op jonge leefttijd 'boller ' dan zijn tegenhanger 'Silber Globe'.

TILIA TOMENTOSA
‘SILBER GLOBE’
Bollinde

Een waardevolle, matig tot snel groeiende bolboom met middelgroene, hartvormige bladeren die aan de onderkant opvallend zilverachtig gekleurd zijn. Het is een gezonde groeier die weinig eisen stelt aan grond en standplaats. Deze variëteit kan goed gesnoeid worden.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...