Bosbomen en bosplanten

QUERCUS ROBUR
Inlandse eik, zomereik

De matig groeiende inlandse eik met groene, gelobde bladeren. Deze boom is een waardevolle soort die duurzaam hout voortbrengt. Stelt weinig eisen aan de grond.  De bladeren verteren slecht. Eiken kunnen in grote homogene oppervlakten worden aangeplant. Eiken zijn lichtboomsoorten. Plant ze dus niet onder een scherm en meng ze met andere lichtboomsoorten (es, boskers,...).

QUERCUS RUBRA
Amerikaanse eik

Groeit snel en gezond met het grote, bekende eikenblad. Zaait zich hier overvloedig uit. De houtkwaliteit is minder dan deze van onze zomereik.

RHAMNUS FRANGULA
Sporkehout
ROBINIA PSEUDOACACIA
Gewone acacia

Een snel en breed uitgroeiende boom met groene, samengestelde bladeren en geurende, witte bloemtrossen in het late voorjaar en de vroege zomer. Deze bloemen worden enorm bezocht door de bijen, die er heerlijke honing van maken.

ROSA CANINA
Hondsroos

De hondsroos. Een botanische roos met witte bloemen (met iets roze erin), die gevolgd worden door mooie langwerpige, rode bottels. 

ROSA RUGOSA
Bottelroos

De bottelroos. Er verschijnen grote, enkele bloemen met een witte of dieproze kleur de ganse zomer door (lokken een groot deel insecten). Het blad is mooi geribd en groen. De plant kan 200-225 cm hoog groeien. De bloemen worden door kleurrijke bottels gevolgd. Plant ze als lange hagen of langs bosranden! Ze produceren een massa aan voedsel (bottels) voor de vogels tegen de eerste vrieskou.

SALIX ALBA
‘LIEMPDE’
Gewone wilg

Een grote boom maar ook als knotwilg gebruikt.

SALIX AURITA
Geoorde wilg
SALIX CAPREA
Waterwilg

Een fors groeiende, bossige heester tot kleine boom met ovale bladeren die aan de bovenkant donkergroen zijn en aan de onderkant grijs. 

SALIX CINEREA
Grauwe wilg

Een snelgroeiende, hoge struik met grijsviltige twijgen. De bladeren hebben een grootte van 5-10 cm, zijn elliptisch van vorm en dofgroen van kleur. De katjes verschijnen maart-april.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...