Coniferen, dennen en sparren

ABIES ALBA
Gewone zilverspar

Een matig groeiende, slanke, kegelvormige boom met frisgroene naalden die aan de onderzijde twee witte strepen bezitten. Deze zilverspar is in staat zijn takken vele jaren tot op de grond te bewaren.

ABIES AMABILIS
Pacifische zilverspar

Een kegelvormige, opgaande boom met prachtige, glanzende groene naalden die aan de onderkant wit gestreept zijn. Op wat oudere leeftijd draagt de plant langwerpige, paarsblauwe kegels. Ook deze soort is in staat haar takken vele jaren tot op de grond te bewaren.

ABIES BALSAMEA

Een matig groeiende, zeer mooie, kegelvormige, hoge den met donkergroene naalden en zeer dicht getakte habitus. Deze soort behoudt goed haar takken tot op de grond en kan gebruikt worden als solitair of als afscherming. Op latere leeftijd verschijnen er paarsblauwe kegels.

ABIES BALSAMEA
‘NANA’

Dit is een zeer traag en bolvormig groeiende, kleine, waardevolle conifeer. Het loof bestaat uit korte, donkergroene naaldjes.

ABIES CONCOLOR

Een matig groeiende, verticaal opgaande, hoge den met schitterende, opvallende, veraf staande, grote, blauw- of grijsgroene naalden.

ABIES GRANDIS
Reuzen zilverspar

Een snelgroeiende, piramidale, grote boom die zijn takken goed tot aan de grond behoudt. Naalden van deze Abies zijn groen en staan in één vlak.

ABIES HOMOLEPIS
Nikko zilverspar

Een matig groeiende kegelvormige, prachtige spar met mooie rozig-grijze schors en lichtgroene, aan de onderkant zilverkleurige naalden. Op latere leeftijd verschijnen er paarsblauwe, 10 cm lange kegels.

ABIES KOREANA
Zilverspar

Een slanke, matig groeiende, waardevolle conifeer die zelfs als kuipplant kan worden gebruikt. Deze veelzijdige, waardevolle conifeer heeft loof dat aan de bovenkant groen is en aan de onderkant zilverkleurig. De kegels van deze variëteit verschijnen reeds op jonge leeftijd, zijn purperkleurig en rechtopstaand.

ABIES KOREANA
‘SILBERLOCKE’

Een schitterende, traag groeiende, kleine, opvallende struik of klein boompje waarvan de naalden rond de lengteas gedraaid zijn zodanig dat de zilverwitte achterzijde duidelijk zichtbaar wordt. Een waardevolle, weinig voorkomende abies.

ABIES KOREANA
‘BLAU’

Een nog zeer nieuwe variëteit met blauwe naalden. Over de groeiwijze is nog weinig geweten.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...