Coniferen, dennen en sparren

METASEQUOIA GLYPTOSTROBOIDES
Watercipres

Een snelgroeiende, hoge, kegelvormige boom met naaldvormige bladeren die in de winter afvallen. De naalden zijn lichtgroen van kleur.

METASEQUOIA GLYPTOSTROBOIDES
‘GOLDRUSH’

Een matig groeiende, kegelvormige, bladverliezende boom met naaldvormige bladeren die in de winter afvallen. De naalden zijn schitterend zachtgeel van kleur. Een prachtige nieuwigheid in het Metasequoia sortiment. Een aanrader voor de liefhebber!

METASEQUOIA GLYPTOSTROBOIDES
‘MAITHAIE’

Een prachtige, opvallende, bladverliezende conifeer met levendig groen loof en bolvormige groeiwijze. Na 10 jaar +/- 80 cm hoog en 80 cm breed. Plant hem in de zon als de plaats voldoende vochtig is of in de halfschaduw op elke grond. Bijknippen kan altijd.

PICEA ABIES
Kerstden

De bij ons veel voorkomende en overbekende kerstden. Deze spar behoudt zijn takken goed tot op de grond. De eerste 15 jaar is deze spar gezond groeiend, daarna is hij nogal onderhevig aan ziekten. Picea abies stelt weinig eisen aan de grond en is een snelle groeier. Hij heeft korte, groene naaldjes en is vrij slank opgroeiend.

PICEA ABIES
‘BLUE WONDER’

Een traag groeiende, zeer spits, kegelvormig dennetje met opvallende, blauwe naalden. Dit is de blauwe vorm van Picea g. ‘Conica’

PICEA ABIES
‘INVERSA’

Een traag groeiende spar met donkergroene, korte naalden en strak naar beneden hangende twijgen. Een prachtige struik met veel karakter.

PICEA ABIES
‘NIDIFORMIS’

Een traag groeiende, klein blijvende conifeer met frisgroene naaldjes. Deze variëteit groeit meer uit in de breedte dan in de hoogte. Hij heeft een kegel- tot bekervormige groeiwijze.

PICEA ABIES
‘OHLENDORFFII’

Een zeer waardevolle, traag groeiende, mooie picea. Deze variëteit heeft een bijna bolvormige groeiwijze. In het voorjaar mooi fris groen loof. Een aanrader in de tuin.

PICEA BREWERIANA

Een schitterende, opgaande, sierlijke, matig groeiende spar met stevige, blauwgroene naalden. Deze boom heeft zowel rechte takken  als mooie hangende twijgen. Een aanrader in de tuin.

PICEA GLAUCA
‘ALBERTA GLOBE’

Een zeer trage en gedrongen groeiende Picea met grijsgroene naalden en  een kogelvormige vorm. Zeer mooi in het voorjaar bij het uitlopen van de scheuten.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...