Coniferen, dennen en sparren

PINUS STROBUS
‘MINIMA’

Een traag en gedrongen groeiende, bolvormige pinus met zachte, grijze naalden. Deze variëteit stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Dikwijls is deze soort op een stammetje geënt en wordt dan mooi om eventueel in een kuip of pot te planten.

PINUS STROBUS
‘NANA’

Een traag en gedrongen groeiende, spreidende pinus met zachte, grijze naalden. Indien gewenst mag deze variëteit gesnoeid worden.

PINUS STROBUS
‘PENDULA’

Een oude variëteit met een grillige groeivorm. Indien opgebonden 3 à 4 meter hoog in 10 jaar. De breedte is afhankelijk van de aanbindhoogte. De afhangende takken hangen sierlijk door tot op de grond. De naalden zijn zoals deze van de bekende Pinus strobus

PINUS STROBUS
‘TORULOSA’

Zoals Pinus strobus doch met opmerkelijke, zeer mooi gedraaide naalden. Groeit minder krachtig dan de soort. 

PINUS SYLVESTRIS
Grove den

Een snelgroeiende, opgaande den met groengrijze naalden en kleine denappeltjes. Het is de overbekende Kempische den met zijn opvallende, oranjebruine schors.

PINUS SYLVESTRIS
‘AUREA’

In het begin een langzame groeier die later uitgroeit tot een middelgrote, kegelvormige den. (10 jaar +/- 150 cm hoog). De naalden zijn in de zomer groengrijsgrauw maar verkleuren in een koudeperiode naar schitterend goudgeel!. Plant op een zonnige standplaats. Komt uiteraard mooi uit tegen een donkere achtergrond. 

PINUS SYLVESTRIS
‘CHANTRY BLUE’
PINUS SYLVESTRIS
‘COMPACTA’
PINUS SYLVESTRIS

Een mooie, bodembedekkende Pinus met korte, groene naalden. Stelt weinig eisen aan de grond. Ook bonsaïliefhebbers kunnen deze soort goed gebruiken omwille van de dikwijls grillige vormen. 

PINUS SYLVESTRIS
‘SANDRINGHAM’
Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...