Coniferen, dennen en sparren

PINUS SYLVESTRIS
‘WATERERI’

Een traag groeiende, piramidale den met mooie, grijsgroene naalden en een prachtige, fel lichtbruine schors.

PINUS SYLVESTRIS
‘WINTERGOLD’
PSEUDOLARIX AMABILIS
Goudlork, schijnlork

Een bladverliezende boom met open kroon en met trossen van lijnvormige, frisgroene, 2-6 cm lange naalden. Deze soort groeit in het begin langzaam daarna echter matig. Zij wordt aangeplant omwille van haar prachtige, fel oranje goudkleurige herfstkleur.

PSEUDOTSUGA MEN.
‘FLETCHERI’
Douglas (dwerg)

Eén van de weinige dwergvormen van de douglasden. Deze traag groeiende variëteit heeft zilvergrijze tot groene naalden. Hij stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Het is een waardevolle den met een spreidende, afgeplatte habitus. 

SCIADOPITYS VERTICILLATA

Een zeer mooie matig groeiende plant met frisgroene, zachte naalden die in kransen op de kortloten staan ingeplant. Deze plant groeit piramidaalvormig op. Een moeilijk te kweken variëteit die daardoor ook duurder en waardevoller wordt. 

SEQUOIADENDRON GIGANTEUM
‘BARABIT’S REQUIEM’

Een niet te missen Sequoiadendron! Een treurvorm met doorgaande kop en strak naar beneden hangende takken. Grijsgroen loof. In 10 jaar tot 4 meter hoog en 1 à 1,25 m breed. Absoluut onmisbaar in de tuin. Prachtig silhouet. 

SEQUOIADENDRON GIGANTEUM
‘GLAUCUM’

Een hoge, kegelvormig groeiende boom met opvallend blauwe naalden. Een zeer mooie solitair. Vergelijk hem qua vorm en uiterlijk met de soort maar iets trager in groei en blauwig van naald.

TAXODIUM DISTICHUM
‘PEVÉ MINARET’

Een schitterende klein blijvende, bladverliezende Taxodium met het typische, zeer donkergroene blad. Na 10 jaar +/- 1,25 m hoog en 60-80 cm breed. Een aanrader.

TAXODIUM DISTICHUM
‘CASCADE FALLS’

Een prachtige treurvorm. Het fijne, groen loof aan de typische roodbruine, neerhangende takken. Deze bladverliezende cultivar groeit vrij snel. Een echt hebbeding. 

TAXUS BAC.
‘ERECTA’
Venijnboom

Als voorgaande doch intenser donkergroen van kleur en uniformer van gewas. Deze taxus groeit wat slanker dan voorgaande. Als haagplant is hij waardevoller.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...