Coniferen, dennen en sparren

TAXUS BAC.
‘FASTIGIATA‘

Een slank en matig groeiende variëteit met donkergroen loof. Deze venijnboom is een uitermate sterke plant en kan mooi als solitair worden gebruikt.

TAXUS BAC.
‘FASTIGIATA AUREA’

Een slank en matig groeiende variëteit met geelgroen loof. Deze venijnboom is een uitermate sterke plant en kan mooi als solitair worden gebruikt. 

 
 

 

TAXUS BAC.
‘REPANDENS’

Een laag blijvende, traag groeiende, brede, platte taxus met donkergroen loof die ook in de schaduw mag geplant worden zonder daar hinder van te ondervinden. 

TAXUS BAC.
‘SEMPERAUREA’
Venijnboom

Een traag groeiende taxus met opgaande takken. De takken zijn bezet met mooie goudkleurige naalden. 

TAXUS BAC.
‘STANDISHII’

Een zeer traag en slank groeiende taxus met goudgele, stevige naalden. Een variëteit die wat kleur in de tuin kan brengen.

TAXUS BAC.
‘WASHINGTONII’

Een los en matig groeiende variëteit met heldergeel loof aan het uiteinde en groen loof in het midden van de struik. Dikwijls door goede snoei ook gebruikt als hoge bodembedekker.

TAXUS BACCATA
‘GREEN DIAMOND’
Venijnboom

Een matig groeiende conifeer die goed kan worden gebruikt om hagen te vormen. Scheren is geen enkel probleem. Taxus is een zeer sterke haagplant (2-5 per meter) die weinig onderhevig is aan ziekten en die zelfs in de schaduw goed gedijt. In de nazomer verschijnen er rode vruchtjes. Het loof is mooi groen. Op de kwekerij vind je eveneens geschoren bollen en piramiden. 

THUJA OCC.
‘DANICA’

Een traag en bolvormig groeiende conifeer met groen loof. Deze conifeer heeft naar het uiteinde van zijn loof een bruine kleur.

THUJA OCC.
‘ELEGANTISSIMA’

Een eivormig, traag groeiende conifeer. Het loof heeft een gele kleur die in de winter naar oranjebronsachtig verkleurt.

THUJA OCC.
‘RHEINGOLD’

Een trage, kogelvormige groeier die zich gemakkelijk laat scheren. Hij is goudgeel van kleur in de zomer en koperkleurig in de winter.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...