Coniferen, dennen en sparren

THUJA OCC.
‘SMARAGD’

Een traag groeiende conifeer met dichte, piramidaalvormig gedrongen groei. Je kan er zeer mooie, dichte hagen mee vormen. Het loof is frisgroen. 

THUJA OCCIDENTALIS
‘BRABANT’

Een matig groeiende, dichte, frisgroene, piramidale conifeer die goed en gezond groeit. 

THUJA ORIENTALIS
‘AUREA NANA’

Een langzaam groeiende, goudgele conifeer met een compacte groeiwijze. Hij groeit uit tot een dichte eivormige struik met verticale vertakking.

THUJA PLICATA
‘ATROVIRENS’
Reuzenlevensboom

Een gezond en slank groeiende Thuja die als zichtbreker of windscherm (om de 60 cm wordt er een geplant) kan worden gebruikt. Het loof is blinkend groen van kleur in de zomer en winter. Het snoeien van deze planten is geen enkel probleem. Het is een snelgroeiende variëteit die een frisse geur afgeeft.

THUJA PLICATA
‘EXCELSA’

Een snelgroeiende conifeer met een gezonde en een iets lossere, grovere groei dan de ‘Plicata’. Het loof is eveneens iets grover dan dit van de ‘Plicata’ en iets minder blinkend groen.

THUJA PLICATA
‘ZEBRINA’
‘ZEBRINA’
 

 

TSUGA CAN.
‘JEDDELOH’

Een traag groeiende conifeer met lichtgroene, kleine, spitse naaldjes en met een plat-bolronde groeiwijze. Het is een soort die ook goed gedijt in de schaduw. Er worden door de Tsuga weinig eisen aan de grond gesteld.

 
 

 

TSUGA CANADENSIS
Canadese hemlock

Een brede, kegelvormige boom met donkergroene, spitse, kleine naaldjes en grijze twijgen. Deze struik verdraagt goed te worden gesnoeid en kan eveneens ook goed schaduw verdragen.

TSUGA HETEROPHYLLA
Westerse hemlock

Een smalle, snelgroeiende boom met grijsgroene, kleine, stompe naaldjes. De boom bezit sierlijke, hangende twijgen en stelt weinig eisen aan de grond. Hij groeit goed in de schaduw.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...