Coniferen, dennen en sparren

ABIES PINSAPO
‘GLAUCA’

Een piramidale, traag groeiende boom met blauwwit berijpte, radiaal uitstaande naalden.

ARAUCARIA ARAUCANA
Apenboom

Een open, breeduit groeiende conifeer met grijze schors die gerimpeld is als een olifantenhuid. Platte, glanzende, scherpe, donkergroene naalden en 15 cm lange kegels. Deze apenboom kan als solitair worden gebruikt. Hij moet in de winter worden afgedekt daar hij op jonge leeftijd nogal vorstgevoelig is.

CALOCEDRUS DECURRENS
Zuilcipres
Een opgerichte, matig groeiende conifeer met korte, horizontale takken en prachtige, opvallende,  platte twijgen met donkergroene naalden. De afschilferende schors is mooi bruin van kleur.
 
 

 

CALOCEDRUS DECURRENS
‘AUREOVARIEGATA’

Een opgerichte, matig groeiende conifeer met korte, horizontale takken en prachtige, opvallende,  platte twijgen met donkergroene en gele naalden. De afschilferende schors is mooi bruin van kleur.

CALOCEDRUS DECURRENS.
‘BERRIMA GOLD’

Van deze Calocedrus is het loof (opvallend platte twijgjes) geelgroen in de zomer en opmerkelijk oranjegeel in de herfst en in de winter. Een kegel-  tot zuilvormige groeiwijze. In 10 jaar 120 cm hoog. Voor de kleur een zonnige standplaats graag. Een voedzame grond is aan te raden.

CALOCEDRUS DECURRENS.
‘PILLAR’

Zoals de naam doet vermoeden een zuilvormige habitus. In 10 jaar 3-4 meter hoog en 60-80 cm breed. Het donkergroene loof staat, net als alle Calocedrussen, in platte mooi gerangschikte twijgjes. Een prachtige solitair daar waar niet veel plaats is.

CEDRUS DEODARA
Himalaya ceder

Een snelgroeiende, prachtige den met piramidale kroon, grijsgroene naalden en sierlijk overhangende twijgen.

CEDRUS DEODARA
‘FEELIN’ BLUE’

Een schitterende, plat spreidende dwergvorm die goed gevuld is in het hart. De twijgtoppen zijn iets naar beneden gebogen. In het oog springende blauwgrijze naalden.

CEDRUS DEODARA
‘KARL FUCHS’

Een schitterende, plat spreidende dwergvorm die goed gevuld is in het hart. De twijgtoppen zijn iets naar beneden gebogen. In het oog springende grijsblauwe naalden. Piramidaal opgaande groeiwijze met overhangende twijgtoppen. Mooi! 3 à 4 meter hoog na 10 jaar.

CEDRUS DEODARA
‘GOLDEN HORIZON’

Een traag tot matig groeiende, prachtige den met platte habitus en met schitterende, opvallende, groengele naalden en sierlijk overhangende twijgen. De groeiwijze is tamelijk vlak.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...