Coniferen, dennen en sparren

CEDRUS LIBANI
‘FASTIGIATA’

Een prachtige, snelgroeiende, fastigiate vorm van de cedrus. Een elegante verschijning met opvallende blauwe naalden.

CEDRUS LIBANI SUBSP. ATLANTICA

(Cedrus atlantica ‘Glauca’).  Een mooie, zeer groot groeiende, brede Cedrus met stugge, staalblauwe naalden. Mooi opstaande, tonvormige kegels die verkleuren van groen naar bruin.

CEPHALOTAXUS HARRINGTONIA
‘FASTIGIATA’

Een traag groeiende, brede, zuilvormige conifeer met lange, dof donkergroene naalden.

CHAMAECYPARIS LAWSONIANA

Deze planten zijn een verbeterde soort van de Chamaecyparis lawsoniana. Het betreft hier een donkergroene variëteit die strak en gezond groeit. 

CHAMAECYPARIS LAWSONIANA
‘BERGEON’
CHAMAECYPARIS LAWSONIANA
‘COLUMNARIS GLAUCA’

Deze matig groeiende, slanke conifeer met blauw loof wordt voornamelijk aangeplant als haag, zichtbreker en in dreven. Een minder gezonde soort omwille van rode spin aantastingen.

CHAMAECYPARIS LAWSONIANA
‘DIK’S WEEPING’

Ongelooflijk deze treurvorm! Het is een snelgroeier maar die uitermate slank blijft.  Als hij 6 meter hoog is zal hij maar 1 meter breed zijn! Zeer apart om zulk een silhouet in de tuin boven de beplanting uit te zien toornen.

CHAMAECYPARIS LAWSONIANA
‘GOLDEN KING’

Een matig en gezond groeiende, vrij slanke conifeer met schitterend geel loof.

CHAMAECYPARIS LAWSONIANA
‘GREEN SPIRE’
CHAMAECYPARIS LAWSONIANA
‘IMBRICATA PENDULA’

Een schitterende treurplant met loof dat in lang lint naar beneden hangt. In 10 jaar 250 cm hoog indien opgebonden. Een bijzonder mooie solitair die een speciale toets kan geven aan de tuin.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...