Coniferen, dennen en sparren

CHAMAECYPARIS LAWSONIANA
‘LANE’

Een zuilvormige, matig groeiende conifeer met prachtig, goudgeel loof zowel in de winter als in de zomer. Hij kan eveneens mooi als solitair gebruikt worden.

CHAMAECYPARIS LAWSONIANA
‘MINIMA GLAUCA’

Een traag groeiende, waardevolle dwergconifeer die weinig eisen aan de grond stelt. Deze variëteit groeit bolvormig en heeft blauwgroen loof.

CHAMAECYPARIS LAWSONIANA
‘WISSEL SAQUARO’
CHAMAECYPARIS NOOTKATENSIS
‘PENDULA’

Een zeer mooie, hoge conifeer met groen loof en prachtige, sierlijk afhangende twijgen. Deze matig groeiende variëteit mag niet worden geplant op te zwaar bemeste grond.

CHAMAECYPARIS OBTUSA
‘AUREA’
CHAMAECYPARIS OBTUSA
‘CONTORTA’

Een piramidaal groeiende conifeer met frisgroen, sterk gedraaid loof. Het is een traag groeiende, kleine conifeer die als waardevol wordt beschouwd. Een zeer decoratieve groeier die kan worden gebruikt in een pot of kuip. Waarschijnlijk is deze variëteit ontstaan uit ‘Nana gracilis’. Deze (‘Contorta’) heeft echter sterker gedraaid loof.

CHAMAECYPARIS OBTUSA
‘CRIPPSII’

Een aan te bevelen, mooie, kegelvormige, matig groeiende conifeer voor kleine tuinen met schitterende gele, geurende, platte, licht gedraaide twijgen.

CHAMAECYPARIS OBTUSA
‘GRACIOSA’

Een piramidaal en matig groeiende conifeer met grof, frisgroen, gedraaid loof. Een zeer decoratieve groeier die kan worden gebruikt in een pot of kuip. Deze soort gelijkt op de ‘nana gracilis’ maar is toch grover van groei.

CHAMAECYPARIS OBTUSA
‘MARIAN’

Een traaggroeiende obtusasoort met in de zomer groengeel loof dat in de winter opvallend geel verkleurt! Eerst zuilvormig van groei, later kegelvormig. Een goede winterharde variëteit die graag veel zon heeft om de kleur goed te behouden.

CHAMAECYPARIS OBTUSA
‘NANA GRACILIS’

Een piramidaal groeiende conifeer met frisgroen, gedraaid loof. Het is een traag groeiende, kleine conifeer die als waardevol wordt beschouwd. Een zeer decoratieve groeier die ook  kan worden gebruikt in een pot of kuip.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...