Coniferen, dennen en sparren

CHAMAECYPARIS OBTUSA
‘NANA LUTEA’

Zoals ‘Nana Gracilis’ maar het hele jaar door goudgeelkleurige naalden Het is een traag groeiende, kleine conifeer die als waardevol wordt beschouwd. Een zeer decoratieve groeier die ook  kan worden gebruikt in een pot of kuip. Plant niet in de volle zon!

CHAMAECYPARIS OBTUSA
‘PYGMEA’

Deze cultivar heeft een spreidende tot bolvormige groeiwijze met opvallende roodbruine takjes. In de zomer is het loof glanzend groen, in de winter bruinachtig groen.

CHAMAECYPARIS OBTUSA
‘TETRAGONA AUREA’

Een aan te bevelen, traag groeiende conifeer met prachtig, speciaal gedraaid goudgeel loof.

CHAMAECYPARIS PISIFERA
‘FILEFERA AUREA’

Deze variëteit heeft een brede opgaande groeiwijze. Toch wordt hij niet groot. Het loof is geel en draadvormig. De twijgen zijn overhangend. Het is een traag groeiende plant die enkel groeit op niet te sterk bemeste grond.

CRYPTOMERIA JAPONICA
‘GLOBOSA NANA’

Een traag en bolvormig groeiende, waardevolle Cryptomeria met groen loof. Deze soort stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Het is een bekende dwergvorm voor de grotere rotstuin.

CRYPTOMERIA JAPONICA
‘JINDAI-SUGI’
Japanse cipres

Een traag en kegelvormig groeiend plantje. Het bezit groene naaldjes en groeit zeer gedrongen. Het is een mooi decoratief solitairtje.

CRYPTOMERIA JAPONICA
‘LITTLE CHAMPION’
CRYPTOMERIA JAPONICA
‘VILMORINIA’

Een traag en bolvormig groeiende Cryptomeria met groen gebladerte. In de winter gaan de uiteinden van het loof bruinachtig verkleuren.

CRYPTOMERIA JAPONICA
‘CRISTATA’

Een tamelijk langzaam groeiende, hoge boom met hanenkamvormige vertakkingen en donkergroene naalden.

CUPRESSOCYPARIS LEYLANDII

Een overbekende, zeer snel groeiende conifeer met groen loof die gemakkelijk 50 cm tot 1 meter per jaar kan groeien. 

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...