Coniferen, dennen en sparren

GINKGO BILOBA
Japanse notenboom

In het begin van zijn levensjaren een vrij recht omhoog gaande en weinig ver-takte, matig groeiende boom die op latere leeftijd een grillige vorm krijgt. Het is een gezond groeiende soort. De groene bladeren zijn waaiervormig met een ingesneden top. Ze verkleuren mooi geel in de herfst en vallen dan af. Eigenlijk zijn de bladeren ontstaan uit het samensmelten van naalden. Daarom dat deze loofboom nog altijd bij de coniferen wordt gerekend. Een waardevolle boom.

GINKGO BILOBA
‘BARABITS NANA’

Een traag groeiende Ginkgo die nog wat grover is dan  G. ‘Mariken’ en G. ‘Globus’. Een halve dwergvorm dus.

GINKGO BILOBA
‘BERGEN OP ZOOM’

Een opgaande boom die half zuilvormig is! Slanker groeiend dan de gewone Ginkgo biloba.

GINKGO BILOBA
‘HEKSENBEZEM LEIDEN’

Een grillig groeiende boom met opstaande, hangende, horizontale takken. Groeit een beetje alle richtingen uit. 

GINKGO BILOBA
‘PENDULA’

Een treurvorm die soms aan de voet wordt geënt, gestokt en zo als opgaande vorm wordt gekweekt met slank naast de stam neerhangende twijgen. Dikwijls ook op half- en hoogstam geënt waardoor vanaf een vooraf bepaalde hoogte alle takken naar beneden hangen. Schitterend! Uitermate waardevolle, weinig gebruikte boom met de prachtige, opvallende, waaiervormige, groene bladeren met ingesneden top.

GINKGO BILOBA
‘PRINCETON SENTRY’

Een smal zuilvormige, mannelijke selectie die later wat breder wordt. Een typische waaiervormig, groen blad met ingesneden top. Goudgele herfstkleur. In tegenstelling tot G. ‘Tremonia’ staan de takken van G. ‘Princeton Sentry’ wat meer horizontaal ingeplant.

GINKGO BILOBA
‘SARAGOTA’

Een grotere struik met schitterende diep ingesneden bladeren.

GINKGO BILOBA
‘TIT’

Een dichte, bossige dwergsoort, vooral op iets latere leeftijd. Deze Japanse notenboom maakt bobbels op stam waarna ook hier weer bladeren uitkomen. In 10 jaar tijd groeit hij +/- 250 cm hoog en 100 cm breed. Mooie herfstkleur.

GINKGO BILOBA
‘TREMONIA’

De allerbeste slanke vorm van de Ginkgo. Al vanaf jonge leeftijd is de mooie zuilvorm zichtbaar met strak opgerichte takken. Bladeren zoals de soort.

GINKGO BILOBA
‘TUBIFOLIA’

Een struikvormige soort met iets open groeiwijze. Het blad is opvallend: deels klein Ginkgoblad deels bekervormige vergroeiingen van het blad.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...