Coniferen in Treurvorm

CEDRUS LIBANI
‘GLAUCA PENDULA’

Dit is een cedrus zonder doorgaande kop met staalblauwe naalden. De twijgen zijn naar beneden hangend. Deze cedrus kan mooi gebruikt worden als solitair. Deze plant is traag tot matig groeiend en wordt best doorgebonden in de kop om hoogte te creëren.

CHAMAECYPARIS LAWSONIANA
‘DIK’S WEEPING’

Ongeloolijk deze treurvorm! Het is een snelgroeier maar die uitermate slank blijft.  Als hij 6 meter hoog is zal hij maar 1 meter breed zijn! Zeer apart om zulk een silhouet in de tuin boven de beplanting uit te zien toornen. Frisgroen coniferenloof.

GINKGO BILOBA
‘PENDULA’
Japanse notenboom

Een treurvorm die soms aan de voet wordt geënt, gestokt en zo als opgaande vorm wordt gekweekt met slank naast de stam neerhangende twijgen. Vaak ook op half- en hoogstam geënt waardoor vanaf een vooraf bepaalde hoogte alle takken naar beneden hangen. Schitterend! Uitermate waardevolle, weinig gebruikte boom met de prachtige, opvallende, waaiervormige, groene bladeren met ingesneden top.

GINKGO BILOBA
‘UMBRELLA’
Japanse notenboom

Een Japanse notenboom meestal geënt op stam. De kruin hangt niet zoals de cultivar ‘Pendula’ met de takken tot op de grond. Hij dijt uit en groeit meer in de breedte. Zoals de naam al suggereert: parapluvormig.

LARIX KAEMPFERI
‘PENDULA’
Japanse treurlork

Een matig groeiende, boom met neerhangende takken. De grijsgroene naalden hebben een lengte van 3-5 cm en staan met 30-40 op kortloten ingeplant. Een waardevolle treurboom.

LARIX KAEMPFERI
‘STIFF WEEPING’
Lork

Een matig groeiende, bladverliezende treurboom op stam geënt zonder doorgaande kop met takken die recht langsheen de stam neerhangen. De grijs-groene naalden hebben een lengte van 3-5 cm en staan met 30-40 op kortlo-ten ingeplant. Een waardevolle treurboom die goed in een kleine tuin gebruikt kan worden.

PICEA OMORICA
‘BRUNS’

Een schitterende, slanke, traag groeiende treurvorm met strak naar benden hangende twijgen en zilverblauwe naalden. De harttak draait ietwat waardoor deze plant een opmerkelijk, karaktervol silhouet vertoont. Prachtige solitair.

SEQUOIADENDRON GIGANTEUM
‘BARABITS REQUIEM’

Een adembenemende, zeer waardevolle, solitaire treurboom met doorgaande kop en grillig neerhangende takken. Het mooie grijsgroene, schubachtige loof  van de mammoetboom maakt deze conifeer tot een hebbeding.

TAXODIUM DISTICHUM
‘CASCADE FALLS’
Moerascipres

Een prachtige moerascipres met doorgaande kop en neerhangende taken. De frisgroene, typische naalden van de moerascispres maken van deze variëteit een echt juweeltje.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...