Dakbomen

CARPINUS BETULUS
‘PENDULA’
Treurhaagbeuk

Treurhaagbeuken in dakvorm geleid. Voordeel van deze soort is dat ze geen steile scheuten produceren en zodoende makkelijk in onderhoud zijn. De bladeren zijn groen van kleur en elliptisch van vorm. Een bijzonder gezond groeiende, minder voorkomende soort die weinig eisen stelt aan grond en standplaats.

CORYLUS AVELLANA
‘PENDULA’
Treurhazelaar

Een schitterende, gezond en matig groeiende treurboom zonder doorgaande kop met stevige, groene bladeren. Prachtig zijn de typische 'katjes' van de hazelaar die verschijnen op het naakte hout. Deze variëteit stelt weinig eisen aan grond en standplaats. Wordt ook in een frame geleid als "dakboom". 

GINKGO BILOBA
'HORIZONTALIS'

Een schitterende, traaggroeiende dakvorm met van nature uit horizontale, neerhangende takken. De groene bladeren zijn waaiervormig met een ingesneden top. Ze verkleuren mooi geel in de herfst en vallen dan af. Eigenlijk zijn de bladeren ontstaan uit het samensmelten van naalden. Zeer geschikt als aparte, kleinere dakvorm.

LIQUIDAMBAR STYRACIFLUA
Amberboom

Een matig groeiende boom met kurkdragende takken en vijf- tot zevenlobbige, groene bladeren die in de herfst een prachtige, gele, rode, oranje kleur verkrijgen. In april verschijnen er onopvallende bloemen. Men plant ze best op een voedzame grond en in de zon. Hier werd deze boom in dakvorm gebonden. Het is eentje die gemakkelijk in onderhoud is en niet explosief groeit.

MORUS ALBA
‘MACROPHYLLA’
Moerbei

Een matig groeiende boom met prachtige, onregelmatig getande, donkergroene bladeren tot 15 cm lang. In de herfst een mooie gele kleur. Deze boom maakt wel stevig rugschot dus goed snoeien om hem in toom te houden. Het blad is zo mooi dat het werk voor U misschien de moeite loont.

MORUS ALBA
‘FRUITLESS’
Moerbei

Een matig groeiende boom met prachtige, onregelmatig getande, donkergroene bladeren tot 15 cm lang. In de herfst een mooie gele kleur. Deze witte moerbei draagt geen vruchten! Het is een boom die breder dan wel hoog groeit. Een schaduwboom bij uitstek. Hier werd hij in dakvorm gebonden. Snoei hem regelmatig om de mooie, platte vorm te behouden. 

PLATANUS ACERIFOLIA
‘ALPHEN’S GLOBE’
Plataan

Deze boom bezit donkergroene, 3-5 lobbige, getande bladeren en een afschilferende stam. Hier werd hij in een frame gebonden om als 'dakboom' te kunnen uitgroeien. Veel snoeien om de vorm te behouden en deze aggressieve groeier in toom te houden. Deze gezond groeiende plataan stelt weinig eisen aan de grond en standplaats.

PLATANUS ACERIFOLIA
Plataan

Deze boom bezit donkergroene, 3-5 lobbige, getande bladeren en een afschilferende stam. Hier werd hij in een frame gebonden om als 'dakboom' te kunnen uitgroeien. Veel snoeien om de vorm te behouden en deze agressieve groeier in toom te houden. Deze gezond groeiende plataan stelt weinig eisen aan de grond en standplaats.

PLATANUS ORIENTALIS
‘MIRKOVEC’
Plataan

Een matig groeiende, kleine tot middelgrote boom met donkergroene, drie- tot vijflobbige, getande bladeren en een afschilferende stam. In tegenstelling tot de gewone plataan groeit deze minder fors en is fijner in de takken. ‘Mirkovec’ krijgt een mooie donkerrode herfstkleur! Een ideale plataan om in dakvorm te leiden.

PLATANUS SSP.

We selecteerden nog een plataan uit enkele oudere bomen die groeit met een opvallend groot blad en vooral zijn takken horizontaal uitsteekt. Zeer weinig tot geen rugschot. Het is dus een weer een perfecte soort om als dakvorm te gaan gebruiken. De eerste zijn in productie gegaan (geënt).

PYRUS SALICIFOLIA
'PENDULA'
Sierpeer

Een traag groeiende sierpeer met dunne, afhangende twijgen en een opvallend, grijs viltig blad. In het voorjaar verschijnen er witte bloempjes die door peervormige vruchten worden gevolgd. Door zijn aparte kleur van blad en groeivorm is het, zelfs voor kleine tuinen, een waardevolle treurboom.Mooi te gebruiken als dakvorm.

QUERCUS PALUSTRIS
'ISABEL'
Moeraseik

Een moeraseik die iets sneller groeit dan de Quercus Palustris 'Green Dwarf'. Vormt een zeer dichte, makkelijk te snoeien bolvormige, kruin. Het elegante, fijne eikenblad kleurt zeer mooi in de herfst. Een eik voor de kleine tuin kan dus toch.

TILIA CORDATA
‘MARLER GLOBE’
Bollinde

We hebben voor het maken van een 'dak'-boom een minder agressief groeiende lindesoort genomen zodoende dat het onderhoud wat beperkter blijft. De rugscheuten die gedurende de zomerperiode ontstaan worden weggesnoeid. Fraaie dakboom met middelgroene, hartvormig bladeren.

TILIA TOMENTOSA
‘SILBER GLOBE’
Bollinde

Wij hebben voor het maken van een 'dak'-boom een minder agressief groeiende zilverlindesoort genomen zodoende dat het onderhoud wat beperkter blijft. De rugscheuten die gedurende de zomerperiode ontstaan worden weggesnoeid. Fraaie dakboom met middelgroene, hartvormig bladeren die aan de onderkant opvallend grijs gekleurd zijn.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...