REGINA
Kersen

Een late, zeer grote, hartvormige, vaste kers die bruinrood tot zwartbruin van kleur is en weinig gevoelig is voor barsten. Het is een zeer gezond groeiende, robuuste boom met een regelmatige en hoge opbrengst. Zorg voor een goede bestuiver want Regina bloeit zeer laat (vb. Sam, Schneiders, Hedelfinger).

Beschikbaar als:
SAM
Kersen

Een middentijdse, langwerpig, hartvormige, donkerrode, vaste, zeer vruchtbare kers die minder gevoelig is voor barsten. Ze bloeit zeer laat en vormt daarom een goede bestuiver voor Regina, Hedelfinger,Sunburst...

Beschikbaar als:
SAMBA
Kersen

Dit is een lekkere, vroege, dikke, rode tot donkerrode dessertkers. Samba is weinig barstgevoelig en wordt goed bestoven door Lapins, Sweetheart. Het is een opwaartse boomvorm die wel niet zo mooi vertakt.

Beschikbaar als:
SKEENA
Kersen

Een zelfbestuivend ras dat snel in productie komt. De vruchten zijn donkerrood tot zwart van kleur en rond van vorm. Wel wat barstgevoelig.

Beschikbaar als:
SPAANSE WITTE
Kersen

Dit is een prachtige grote, gele, late kers.

Beschikbaar als:
SUMMIT
Kersen

Een middentijdse, zeer grote, rood tot donkerrode, vaste kers die wel wat barstgevoelig is. Bestuivers: Hedelfinger en Sunburst.

Beschikbaar als:
SUNBURST
Kersen

Een laat ras met zeer grote, lekkere, rode vruchten die wel wat barstgevoelig zijn. Het is een zelfbestuiver die eveneens goed dienst doet als bestuiver voor andere kersensoorten.

Beschikbaar als:
SWEETHEART
Kersen

Dit is een erg late, donkerrode, zelfbestuivende dessertkers. Goede bestuivers zijn Oktavia, Schneiders, Starking,...

Beschikbaar als:
SYLVIA
Kersen

Is een middeltijdse, harde, grote smakelijke kers die matig barstgevoelig is. Bestuivers : Kordia, Regina, Summit, Sunburst.

Beschikbaar als:
Krieken algemene info
(Prunus cerasus)

Ook wel ten onrechte morellen genoemd. Zure krieken worden vooral gekweekt voor de inmaak en de conservenindustrie. Ze stellen weinig eisen aan de grond en zijn zelfbestuivend.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...