GORSEMKRIEK
Krieken

Een bekende, zelfbestuivende, zeer vruchtbare, middelvroege noordkriek met grote, bruinrode, zure vruchten. Spijtig dat de kriek de laatste jaren zeer vatbaar geworden is voor monilia.

Beschikbaar als:
GRIOTTE DE VISEE
Noordkriek

De overbekende kriek. Deze zelfbestuivende, zeer vruchtbare soort geeft eerder kleine, blinkend rode vruchten. Spijtig dat de krieken de laatste jaren zo gevoelig zijn aan Monilia.

Beschikbaar als:
KELLERIS
Krieken

Deze variëteit geeft vroege, grote, donkerenoordkrieken. Het is een zeer vruchtbaresoort die minder gevoelig is voor monilia.

Beschikbaar als:
MONTMORENCY
Noordkriek

De overbekende kriek. Deze zelfbestuivende, zeer vruchtbare, late (augustus) soort geeft middelgrote, blinkend rode vruchten. Spijtig dat de krieken de laatste jaren zo gevoelig zijn aan Monilia. 

Beschikbaar als:
NOORDKRIEK
Krieken

De overbekende noordkriek die mooie, roodzwarte, zure vruchten geeft. Spijtig dat deze kriek de laatste jaren zeer vatbaar geworden is voor taksterfte (monilia).

Beschikbaar als:
SCHATTENMORELLE
Noordkriek

De overbekende kriek. Een zelfbestuivende, zeer vruchtbare, late (augustus) soort geeft grote,  rode vruchten met donkerrood sap. Spijtig dat de krieken de laatste jaren zo gevoelig zijn aan Monilia. De bekenste gewone noordkriek.

Beschikbaar als:
TAXANDRIA
Krieken

Is een grote monillavrije kriek. Het is een echte zure kriek met rood sap. De vrucht is rijp begin juli (is een vroege kriek). Zelfbestuivend.

Beschikbaar als:
VONDELING
Krieken

Een noordkriek die gezond bleef in een boomgaard die volledig door monilia werd geruïneerd! We kweken ervan verder en hopen dat deze soort gezond blijft.

Beschikbaar als:
Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...