WHITE SMITH
Stekelbes

Een zeer productief, middentijds, sterk doornig ras met grote, lichtgroene, tamelijk gladde bessen. 

Rode bes
(RIBES RUBRUM)

Ook op halfstam beschikbaar.

JONKHEER VAN TETS
Rode bes

De vroegst rijpende variëteit. Er verschijnen lange trossen van donkerrode vruchten die veel sap bevatten. Deze soort is een aanrader voor hen die vruchtensap maken.

RED LAKE
Rode bes

Deze variëteit rijpt middentijds en geeft zeer lange zeer los gevormde trossen met grote rode bessen. Het ras valt op door de zeer goede smaak. Als gevolg van het lagere zuurgehalte smaken de bessen namelijk zoeter. Red Lake wordt daarom gezien als het ras met de beste smaak. Deze soort is wel meer vatbaar voor ziekten. 

ROLAN
Rode bes

Deze variëteit geeft dikke, helrode, smakelijke, middentijdse (half juli), zoetzure bessen.

ROVADA
Rode bes

Een late (eind juli), productieve soort die sterk groeit en rode, late, zoet-zure bessen geeft.

CASSIS (=ZWARTE BES)
(Ribes nigrum)

Zwarte bessen hebben een zeer speciale smaak en een specifiek aroma. De takken en de bladeren van de struik zijn bij het wrijven fel riekend. De vruchten hebben een uitzonderlijk hoog vitamine-C gehalte. Plant om de 1 à 1,5 meter.

Wintersnoei: Zwarte bessen dragen best op stevige éénjarige twijgen. Zorg ervoor dat je per struik maximum 8-10 éénjarige twijgen overhoudt die zo laag mogelijk bij de grond vertrekken. Dit wil zeggen dat je al het meerjarig hout wegneemt. Houd mooi rechtopstaande takken aan. Degene die te schuin ingeplant staan zullen toch in de zomer doorbuigen onder het gewicht. Door op deze manier te snoeien bekom je luchtige planten. Het vruchthout (zijhout) wordt niet ingenomen.

MALLING JET
Zwarte bes

Een zeer laat rijpende en gezond groeiende variëteit met zeer lange trossen van zwarte bessen. Zwarte bessen hebben een zeer speciale smaak en een specifiek aroma.  De takken en de bladeren van de struik zijn bij het wrijven fel riekend. De vruchten hebben een uitzonderlijk hoog vitamine-C gehalte. Plant om de 1,5 meter.

TITANIA
Zwarte bes

Een middentijds, productief ras dat sterk en gezond groeit. De dikke bessen verschijnen aan middellange trossen. Zwarte bessen hebben een zeer speciale smaak en een specifiek aroma.  De takken en de bladeren van de struik zijn bij het wrijven fel riekend. De vruchten hebben een uitzonderlijk hoog vitamine-C gehalte. Plant om de 1,5 meter.

TRITON
Zwarte bes

Een middentijds, productief, resistent ras dat sterk en zeer gezond groeit. De dikke bessen verschijnen aan lange trossen. Zwarte bessen hebben een zeer speciale smaak en een specifiek aroma.  De takken en de bladeren van de struik zijn bij het wrijven fel riekend. De vruchten hebben een uitzonderlijk hoog vitamine-C gehalte. Plant om de 1,5 meter.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...