KIWI
(Actnidia deliciosa)

Kiwi is een klimplant (zoals de druif) welke in onze streken zeer goed groeit, met grote, gezonde, frisgroene bladeren. Het is een zeer snelle groeier met een prachtige bladstand. Hij bloeit met mooie crèmewitte bloemen met opvallend hart. Plant de kiwi op een zonnige kant en beschut de eerste jaren de voet van de plant. Voor de bevruchting is het nodig een mannelijke en vrouwelijke struik samen te planten. De vruchten zijn behaard, groenbruinachtig en hebben een friszoete smaak. Pluk ze na de eerste vorst. Je kan ze dan binnen laten narijpen. De kiwiplant draagt meestal overvloedig vruchten na 5 à 6 jaar.

ACTINIDIA CHINENSIS
Kiwi

Kiwi is een hoge klimplant (zoals de druif) die in onze streken zeer goed groeit, met grote, gezonde, frisgroene bladeren. De soort is snelgroeiend en heeft een schitterende bladstand. Voor de bevruchting is het nodig een mannelijke en vrouwelijke boom samen te planten. De vruchten zijn behaard, groen-bruinachtig en hebben een friszoete smaak.

ATLAS
Kiwi

Kiwi is een klimplant (zoals de druif) welke in onze streken zeer goed groeit, met grote gezonde frisgroene bladeren. Zeer snel groeiend en zeer mooie bladstand. Voor de bevruchting is het nodig een mannelijke en vrouwelijke boom samen te planten. Atlas is de mannelijke plant.

ACTINIDIA ARGUTA
'KEN'S RED'
Kiwibes

Deze variëteit draagt 'mini'-kiwi's ook wel kiwibessen genoemd. Ze zijn maar 3 tot 5 cm groot, rood van kleur, maar onbehaard en lekker! Ze rijpen eind september, begin oktober. 'Ken's Red' moet samengeplant worden met een mannelijke variëteit. Plant ze op een zonnige plaats. Ook een mooie klimplant.

ACTINIDIA ARGUTA
'ISSAI'
Kiwibes

Deze variëteit draagt 'mini'-kiwi's ook wel kiwibessen genoemd. Ze zijn maar 3 tot 5 cm groot maar onbehaard en lekker! Ze rijpen eind september, begin oktober. 'Issai' is zelfbestuivend. Het eigenlijk de beste soort om te planten als particulier. Plant ze op een zonnige plaats. Ook een mooie klimplant.

ACTINIDIA ARGUTA
'MEADER'
Kiwibes

Deze variëteit  is mannelijk en draagt dus geen vruchten. Het is de bestuiver voor de andere kiwibessen zijnde 'Issai' 'en 'Ken's red' . Plant ze op een zonnige plaats. Ook een mooie klimplant.

WEIKII mannelijk
Kiwibes

Deze planten zijn mannelijk en bestuiven dus de andere.

WEIKII vrouwelijk
Kiwibes

Deze variëteit draagt 'mini'-kiwi's ook wel kiwibessen genoemd. Ze zijn maar 3 tot 5 cm groot maar onbehaard en lekker! Ze rijpen eind september, begin oktober. 'Weikii' heeft een mooie rode blos. Plant ze op een zonnige plaats. Ook een mooie klimplant. Deze planten zijn vrouwelijk!!

FICUS CARICA
Vijg

Een goed en gezond groeiende boom die goed gedijt op een gewone tuingrond. De boom is echter vorstgevoelig en de vruchten rijpen moeilijk in ons klimaat. Op een beschutte plaats op het zuiden kan de vijg wel overleven. Bescherm ze wel in de winterperiode door middel van een rieten scherm of wat isolerend materiaal. 

FICUS CARICA
'BAUERNFEIGE'
Vijg

Een goed en gezond groeiende boom met het bekende, prachtige vijgenblad die goed gedijt op een gewone tuingrond.  De vruchten van deze cultivar rijpen overjaars! Deze vijg is een echte delicatesse en mag niet ontbreken in de tuin. Plant op een beschutte plaats zodat je de gespeende vruchten door de winter krijgt! 

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...