FICUS CARICA
'SELECTIE'
Vijg

Een goed en gezond groeiende boom met het bekende, prachtige vijgenblad die goed gedijt op een gewone tuingrond. De vruchten van deze soort rijpen goed af in ons klimaat. Indien warm genoeg rijpen ze af in hetzelfde jaar!! Deze vijg is een echte delicatesse en mag niet ontbreken in de tuin. Plant op een beschutte plaats.

BOYSENBES
Bes

Een struik die purperen tot zwarte vruchten voortbrengt. De vruchten zijn friszuur tot zoet van smaak. Goed voor vers gebruik of verwerking.

JOSTABES

Deze bes is ontstaan uit een kruising tussen een stekelbes en een zwarte bes. Het is een zeer gezond groeiende struik die matig grote vruchten van goede smaak voortbrengt. De rijptijd is iets vroeger dan die van de zwarte bes (begin juli tot midden juli). 

LOGANBES
Bes

Een kruising tussen braambes en framboos. De grote, langwerpige roodpurperen vruchten zijn eerder zuur van smaak en worden vooral voor verwerking gebruikt.

MESPILUS GERMANICA
Mispel

Een kleine, gezond groeiende struik welke weinig eisen stelt aan grond en standplaats. De struik is zeer vruchtbaar, de vruchten zijn  bruin van kleur. Mispels worden zo laat mogelijk geplukt. Nooit voor eind oktober, begin november. Pluk ze na twee nachten lichte rijm. Bewaar ze daarna op een vorstvrije plaats tot ze mals worden.  Ook waarde als sierboom omwille van zijn 3 à 4 cm grote, witte bloemen.

RIBES PHOENICOLASIUS
Japanse wijnbes

De Japanse wijnbes heeft naast zijn kleine, lekkere, tomaatrode vruchten ook een zekere sierwaarde. Zij maakt namelijk  gedurende het groeiseizoen stekelige, opvallend rode scheuten. De drietallige bladeren zijn groen van kleur en hebben een opvallende, witviltige onderkant.

ROSETA
Trosbes

Deze 'roze' trosbes draagt goed en houdt het midden tussen de witte en de rode trosbes die we allemaal kennen.

ROZE BES
(Ribes rubrum) Roze bes

soorten:
ROSASPORT;

Heel lekkere smaak doch voor maken vansap is die roze kleur niet aantrekkelijk.

TAYBES
Bes

Taybessen hebben een dieppurperen kleur, zijn langwerpig van vorm en zeer aromatisch, friszuur en tegelijk zoet van smaak. Lekker!

VIJG
(Ficus carica)

Een goed en gezond groeiende boom die goed gedijt op een gewone tuingrond .De boom is echter vorstgevoelig en de vruchten rijpen moeilijk in ons klimaat. Op een beschutte plaats op het zuiden kan de vijg wel overleven. Bescherm ze wel in de winterperiode door middel van een rieten scherm ofwat isolerend materiaal. Weet dat de gespeende vruchten pas het tweedejaar afrijpen! Help ze dus zonder schade door de winter te komen.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...