BOYSENBES
Bes

Een struik die purperen tot zwarte vruchten voortbrengt. De vruchten zijn friszuur tot zoet van smaak. Goed voor vers gebruik of verwerking.

JOSTABES

Deze bes is ontstaan uit een kruising tussen een stekelbes en een zwarte bes. Het is een zeer gezond groeiende struik die matig grote vruchten van goede smaak voortbrengt. De rijptijd is iets vroeger dan die van de zwarte bes (begin juli tot midden juli). 

LOGANBES
Bes

Een kruising tussen braambes en framboos. De grote, langwerpige roodpurperen vruchten zijn eerder zuur van smaak en worden vooral voor verwerking gebruikt.

RIBES PHOENICOLASIUS
Japanse wijnbes

De Japanse wijnbes heeft naast zijn kleine, lekkere, tomaatrode vruchten ook een zekere sierwaarde. Zij maakt namelijk  gedurende het groeiseizoen stekelige, opvallend rode scheuten. De drietallige bladeren zijn groen van kleur en hebben een opvallende, witviltige onderkant.

TAYBES
Bes

Taybessen hebben een dieppurperen kleur, zijn langwerpig van vorm en zeer aromatisch, friszuur en tegelijk zoet van smaak. Lekker!

ZWARTE MOERBEI
(Morus nigra)

Minder gekende boom of struik. Het is een gezond groeiende boom op een gewone tuingrond, die niet onderhevig is aan ziekten of insecten. De zwarte moerbei is vruchtbaar en geeft grote, op braambessen gelijkende vruchten met een zeer fijne, zoete rinse smaak. Rijp: vanaf september. Opgepast voor kledij of terrasbedekking! De vlekken die de vruchten maken zijn zeer moeilijk te verwijderen. Plant de moerbei als jonge plant. Op oudere leeftijd is verplanten moeilijk.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...