PRUNUS DULCIS
Amandelboom

Deze boom is nauw verwant aan de perzik maar wordt groter. De boom heeft niet alleen een waarde als vruchtboom, ook als sierboom mag hij er best zijn. Hij bloeit namelijk met prachtige roze bloemen. De bloei is vroeg, bescherm hem daarom in die periode.

Hazelnoten algemene info
(Corylus avellana)

Veredelde soorten zijn veel vruchtbaarder en geven grotere vruchten dan de gewone. Ze groeien op de meeste gronden goed, zelfs in de schaduw. Voor een goede vruchtzetting is het nodig meerdere soorten door elkaar te planten. Planten op 1-3 meter van elkaar. De vruchten zijn rijp vanaf begin augustus tot begin september.
Hazelnoten kweken wij eveneens op half- en hoogstam. Hiertoe gebruiken we de stam van Corylus colurna, de Turkse hazelaar met de decoratieve, diepgegroefde, lichtbruine stam.

CORYLUS AVELLANA
'WEBB’ S PRIZE COB’
Hazelnoot

Een veredelde, zelfbestuivende hazelnoot die zodoende veel vruchtbaarder en groter is van stuk dan de gewone hazelnoot. Deze variëteit geeft lange, grote, zoete noten. Voor een goede vruchtzetting is het nodig meerdere soorten door elkaar te planten.

CORYLUS AVELLANA
Hazelnoot

Een hoge, matig groeiende struik met groene, ovale, getande bladeren. De mannelijke bloemen komen voor in hangende katjes vanaf febr.-maart. Ze worden gevolgd door eetbare hazelnoten. Deze planten kunnen goed schaduw verdragen. Daarom zijn ze zeer geschikt als onderbeplanting en treffen we ze aan langs bosranden en in houtwallen. 

GEANT DE HALLE (Merveille de Bolwiller)
Hazelnoten

(Bolmiller) Een veredelde hazelnoot die daardoor veel vruchtbaarder en groter is van stuk dan de gewone hazelnoot. Deze variëteit geeft hoekige, grote, harde noten van zeer goede kwaliteit. Voor een goede vruchtzetting is het nodig meerdere soorten door elkaar te planten.

LANGE TIDLIG ZELLERNOOT
Hazelnoten

Een veredelde hazelnoot die dus veel vruchtbaarder en groter van stuk is dan de gewone hazelnoot. Voor een goede vruchtzetting is het nodig meerdere soorten door elkaar te planten. Een grote, langwerpige, stompe, helbruine, dunschalige noot met goede smaak. 

LOMBARDII
Hazelnoten

Een veredelde hazelnoot die daardoor veel vruchtbaarder en groter is van stuk dan de gewone hazelnoot. Voor een goede vruchtzetting is het nodig meerdere soorten door elkaar te planten. 

NOTTINGHAM FRÜHE
Hazelnoten

Een veredelde hazelnoot die dus veel vruchtbaarder en groter van stuk is dan de gewone hazelnoot. Een vroege, lekkere, lange hazelnoot. Voor een goede vruchtzetting is het nodig meerdere soorten door elkaar te planten.

RODE ZELLERNOOT
Hazelnoten

Een veredelde hazelnoot met rood blad, die veel vruchtbaarder en groter van stuk is  dan de gewone hazelnoot. Voor een goede vruchtzetting is het nodig meerdere soorten door elkaar te planten.

ROODBLADIGE HAZELNOOT
(Corylus maxima ‘Purpurea’)

Egenlijk wordt deze vooral aangeplant als sierstruik. Het is een van weinige roodbladige heesters. Opgepast! Bladeren kleuren groen geplant in de schaduw. Bij een goeie bestuiving verschijnen er hazelnoten met dunne schaal en uitstekende smaak.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...