Kastanje algemene info
(Castanea sativa)

Gewone eetbare kastanje. Grootgroeiende struik of matig groeiende boom, met donkergroene gezonde bladstand. De gewone kastanje geeft eetbare vruchten maar de veredelde soort “Castanea ‘Lyon’” is veel vruchtbaarder en dikker van vrucht. Voor de bevruchting van de bloemen is het nodig meer dan één boom te planten. De kastanjeboom is goed en gezondgroeiend, zonder zorgen, op de meeste gronden.

CASTANEA SATIVA
Kastanje

Een grote en matig groeiende boom met groengele, speciaal ruikende katjes in juli. Nadien komen er roodbruine, eetbare kastanjes. Deze boom groeit op alle gronden, behalve op natte. Kruisbestuiving is wel vereist om vruchten te bekomen. De boom is voorzien van groene, getande bladeren, stelt weinig eisen aan de standplaats en is weinig onderhevig aan ziekten. 

CASTANEA SATIVA
‘DE LYON'
Veredelde tamme kastanje

Een grote en matig groeiende boom met groengele, speciaal ruikende katjes in juli. Nadien komen er roodbruine, eetbare kastanjes. Deze zijn groter en meer gevuld dan de vruchten van de wilde vorm. De boom groeit op alle gronden. Kruisbestuiving is wel vereist om vruchten te bekomen. De boom is voorzien van groene, getande bladeren, stelt weinig eisen aan de standplaats.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...