Van oudsher gekende vrucht welke vroeger veel meer gewaardeerd werd dan nu. Groeit goed in gewone tuingrond, vraagt weinig onderhoud en is zeer vruchtbaar. Door haar witroze bloemen, gezonde groei en grote gele, peervormige, korte, dikke vruchten kan zij zelfs in de siertuin gebruikt worden. De vruchten worden gezocht voor het maken van confituur en voor het bereiden van zalf.Rijp: vanaf oktober
Van oudsher gekende vrucht welke vroeger veel meer gewaardeerd werd dan nu. Groeit goed in gewone tuingrond, vraagt weinig onderhoud en is zeer vruchtbaar. Door haar witroze bloemen, gezonde groei en zeer grote, appelvormige, goudgele vruchten kan zij zelfs in de siertuin gebruikt worden. De vruchten worden gezocht voor het maken van confituur en voor het bereiden van zalf.
Vroeger een zeer gekende vrucht. Een kleine, gezond groeiende struik welke weinig eisen stelt aan grond en standplaats. De struik is zeer vruchtbaar, de vruchten zijn bruin van kleur (vitaminerijk). Mispels worden zo laat mogelijk geplukt. Nooit voor eind oktober, begin november. Pluk ze na twee nachten lichte rijm. Bewaar ze daarna op een vorstvrije plaats tot ze mals worden.
De mispelaar heeft ook waarde als sierboom omwille van zijn 3 à 4 cm grote, witte, alleenstaande bloemen.
soorten:
WESTERVELD
Grote, bruine vruchten.
Een ietwat peerachtige vrucht die qua smaak het midden houdt tussen peer en exotisch fruit. Ze zijn zelfbestuivend en worden gesnoeid en verzorgd zoals onze peer. Iets aparts.
Een ietwat peerachtige vrucht die qua smaak het midden houdt tussen peer en exotische fruit. Ze zijn zelfbestuivend en worden gesnoeid en verzorgd als een perelaar. Iets aparts. Een zeer productieve nashipeer met een bronskleurige schil en grote vruchten. Rijp: half augustus tot eind september.
Een vrucht die qua smaak het midden houdt tussen peer en exotische fruit. Deze is zelfbestuivend en wordt gesnoeid en verzorgd als een perelaar. Iets aparts. Mooie, ronde, zoete, smakelijke vruchten. Rijp: eind augustus tot begin september.
Een ietwat peerachtige vrucht die qua smaak het midden houdt tussen peer en exotische fruit. Deze is zelfbestuivend en wordt gesnoeid en verzorgd als een perelaar. Iets aparts. Dit is vooral een heel smakelijke nashi. Rijp: begin september tot begin oktober.
Een ietwat peerachtige vrucht die qua smaak het midden houdt tussen peer en exotische fruit. Deze is zelfbestuivend en wordt gesnoeid en verzorgd als een perelaar. Iets aparts. Een zeer sappige en vooral ook smakelijke nashipeer. Rijp: begin september tot eind september.