Abrikozen algemene info
(Prunus armeniaca)

De abrikoos vraagt speciale zorgen. Plant hem liefst op een beschutte warme plaats (bv als leiboom tegen een zuidermuur). De bloemen en jonge vruchten zijn te gevoelig voor het koude en dikwijls slechte weer in de maanden maart-april. De vruchtzetting is bijgevolg wisselvallig. De vrucht is tussen perzik en pruim, met een gladde schil zoals de pruim. De vruchten zijn rijp in juli-augustus. Gekweekt op onderstam St-Julien. De abrikozenboom houdt niet van een sterke snoei (gommen). Snoei zoals perziken, in de zomer of in het najaar.

ABRIKOOS ROYAL
Abrikoos

Bleekgele, sappige, heerlijk ruikende vrucht. Goed groeiend en vruchtbaar.

Beschikbaar als:
HONGAARSE BESTE
Abrikoos

De abrikoos vraagt geen speciale zorgen, liefst op een beschutte warme plaats.  De vrucht is tussen perzik en pruim, met een giadde schil zoals de pruim.  De oranjerode vruchten van deze soort  zijn rijp in midden augustus. Gekweekt op onderstam St-Julien.

Beschikbaar als:
Nectarines algemene info
(Prunus persica var. nucipersica)

Een perziksoort met een gladde schil. Op de boom gerijpt is zij zeer fijn van smaak. De nectarineboom stelt dezelfde eisen aan de grond als de perzikboom. Een zonnige standplaats en een kalkrijke grond zijn nodig. Een beetje kalk in de plantput mengen is dan ook aan te raden.

EARLY BLAZE
Nectarine

Een vroege nectarine.

Beschikbaar als:
GALOPIN
Nectarine

Een perziksoort met een gladde schil. Op de boom gerijpt is zij zeer fijn van smaak. Deze soort groeit op een zonnige standplaats en heeft  kalkrijke grond nodig. Het is een late nectarine.

Beschikbaar als:
LORD NAPIER
Nectarine

Een half vroege nectarine.

Beschikbaar als:
MADAME BLANCHET
Nectarine

Een vroege nectarine.

Beschikbaar als:
NECTARED
Nectarine

Een goed groeiende nectarine met grote, ronde vruchten en geel, aromatisch vruchtvlees. 

Beschikbaar als:
Perziken algemene info
(Prunus persica)

De perzikboom stelt meer eisen aan de grond en er zijn nogal wat mislukkingen bij het planten. Op een zonnige plaats en in een kalkrijke grond groeit een perzikboom zeer goed. De perzikboom geeft heerlijke, donzige, aromatisch ruikende vruchten van bijzondere kwaliteit indien ze rijp geplukt worden. Perzikbomen zijn zelfbestuivend! Meestal worden de variëteiten op struik en halfstam aangeboden. Hoogstam is moeilijk. Zij vangen veel wind waardoor takbreuk schering en inslag is. Het dunnen van het aantal vruchten is in dit verband ook belangrijk. Nooit snoeien in de winterperiode! Wel in de lente of in de zomer.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...