Perziken algemene info
(Prunus persica)

De perzikboom stelt meer eisen aan de grond en er zijn nogal wat mislukkingen bij het planten. Op een zonnige plaats en in een kalkrijke grond groeit een perzikboom zeer goed. De perzikboom geeft heerlijke, donzige, aromatisch ruikende vruchten van bijzondere kwaliteit indien ze rijp geplukt worden. Perzikbomen zijn zelfbestuivend! Meestal worden de variëteiten op struik en halfstam aangeboden. Hoogstam is moeilijk. Zij vangen veel wind waardoor takbreuk schering en inslag is. Het dunnen van het aantal vruchten is in dit verband ook belangrijk. Nooit snoeien in de winterperiode! Wel in de lente of in de zomer.

AMSDEN
Perzik

Deze gezond groeiende variëteit geeft vroege zomerperziken met een karmijnrode blos aan de zonzijde en groengele kleur aan de schaduwkant. Deze dessertperzik heeft wit vruchtvlees.

Beschikbaar als:
BROECHEMSE
Perzik

Een halfoogstperzik met een rode blos en wit vruchtvlees.

Beschikbaar als:
CHARLES INGOUF
Perzik

Deze variëteit geeft halfvroege, dikke, zoete, mooi ronde, zeer lekkere dessertperziken.De perzik is witvlezig en blozend aan de zonkant.

Beschikbaar als:
FERTILE DE SEPTEMBRE (RGF)
Perzik

Een gezond groeiende, middelgrote perzik met rode schil en wit vruchtvlees. Een lekkere tafel- en stoofvrucht. Late bloei, dus minder gevoelig voor onze beruchte lentevorst. Rijp: tweede helft van september.

Beschikbaar als:
FRUER ROTE INGELHEIMER
Perzik

Is een zeer vruchtbare, vroege perzik. De vruchten zijn mooi rood en middelmatig van dikte. De kwaliteit is zeer goed. Rijp vanaf half juli.

Beschikbaar als:
PEREGRINE
Perzik

Deze variëteit geeft vruchten met wit vruchtvlees en een rode blos. Het is een halfvroege perzik.

Beschikbaar als:
REDHAVEN
Perzik

Een halfvroege, rode perzik met zoet, geel vruchtvlees.

Beschikbaar als:
REINE DES VERGERS
Perzik

Dit is een gezonde, late, roodgekleurde, dikke, sappige, smakelijke dessertperzik met wit vruchtvlees dat goed loskomt van de steen.

Beschikbaar als:
VAES OOGST
Perzik

Een halfvroege, uitstekende perzikvariëteit die dikke vruchten met een rode blos en wit vruchtvlees voortbrengt.

Beschikbaar als:
Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...