Pruimen (Prunus domestica)

Pruimenbomen zijn zeer geschikt om in de liefhebberstuin geplant te worden. Ze stellen zeer weinig eisen aan grond en standplaats, en vragen weinig verzorging. In het voorjaar staan ze vol witte bloesem. In de zomer zijn ze beladen met heerlijke aromatische vruchten. Een pruim van bij ons en hier aan de boom gerijpt, is veel beter van smaak dan een ingevoerde en te vroeg geplukte pruim. De meeste Reine Claude zijn in hun jeugdjaren niet erg vruchtbaar. Het kan tot 10 jaar duren eer ze echt vruchtbaar worden. De bomen zijn dan ook heel wat groter dan de gewone pruimenboom op dezelfde tijd.

REINE CLAUDE CROTEE
Pruim

Een kleine, groengele, middentijdse suikerpruim van zeer goede kwaliteit. Zeer zoete Reine Claude die echter niet erg vruchtbaar is. Rijp: augustus. (Goede bestuivers zijn Opal, Czar en Stanley).

REINE CLAUDE D’OULLINS
Pruim

Een grote, ronde, gele, heerlijk zoete, middentijdse pruim van zeer goede kwaliteit. Geeft pas na enkele jaren vruchten, nadien regelmatig. Rijp: augustus.

SAINTE-CATHERINE (RGF)
Pruim

Een middelgrote, gele, vruchtbare pruim voor alle gebruik. Zelfbestuivend. Rijp: september-oktober.

SANCTUS HUBERTUS
Pruim

Een lekkere vroege, blauwe, donzen pruim. Het is een kwets (bakpruim) dus eveens geschikt voor inmaak, op taarten,.... Een zeer vruchtbare soort. Rijp: eind juli-begin augustus. (Goede bestuivers zijn R. Cl. Crotee en Queen Victoria, Czar, Stanley). Komt gemakkelijk los van de steen.

STANLEY
pruim

Deze variëteit geeft langwerpige, blauwe pruimen (kwets). Het is een vruchtbare, middentijdse tot late soort die goed als bestuiver van andere variëteiten kan worden gebruikt. Stanley is ook voldoende zelfbestuivend. Rijp: begin september. Komt gemakkelijk los van de steen.

TIPALA
Pruim

Is een middelgrote tot grote langwerpige pruim. Prachtig goudgeel met een oranje blos. Zoet met een lichte nectarine smaak. Het is een middelsterke, gezonde groeier die snel, rijp en regelmatig draagt. Rijp: begin augustus.

WIGNON (RGF)
Pruim

Een ovale, middelgrote, roodpaarse, sappige pruim van prima kwaliteit die kan gebruikt worden als tafel- en stoofpruim. Zelfbestuivend.Rijp: tweede helft van september.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...